Vláda Slovenskej republiky sa dnes bude uchádzať o dôveru parlamentu

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 08:33 • 2 min
Vláda Slovenskej republiky sa dnes bude uchádzať o dôveru parlamentu

BRATISLAVA- Poslanci Národnej rady SR budú na 27. schôdzi, ktorá sa začína dnes o 9:00, vyslovovať dôveru vláde Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

Vláda sa bude o dôveru parlamentuuchádzať na základe svojho programového vyhlásenia, ktoré si kabinet schválil na rokovaní v stredu 28. apríla. Vláda sa vo vyhlásení zaväzuje, že v riadení verejných výdavkov bude dôsledne presadzovať princípy hodnoty za peniaze, aby sa z vybratých daní a odvodov dosiahol maximálny úžitok pre občanov. Zvýšiť chce kvalitu vzdelávania a poskytovania zdravotnej starostlivosti. Sľubuje nastaviť dotačné pravidlá v poľnohospodárstve tak, aby bola podporená produkcia s vyššou pridanou hodnotou a zvýšil sa tak podiel domácich potravín na trhu.

„Nepoľavíme v posilňovaní sociálnych istôt občanov, sme odhodlaní uskutočňovať účinné kroky pri odstraňovaní chudoby a segregácie sociálne vylúčených spoločenstiev,” píše sa ďalej v dokumente. Vláda Slovenska vysoko hodnotí členstvo Slovenska v Európskej únii a plne si je vedomá záväzkov v rámci Severoatlantickej aliancie, „ktorá je bezpečnostnou zárukou pre našich občanov, že môžu žiť v mieri.”


Prečítajte si tiež: Dnešným dňom si Slovensko pripomína 25. výročie vraždy Róberta Remiáša


Členovia zákonodarného zboru dnes majú zvoliť aj štvrtého podpredsedu NR SR. Strana Sloboda a Solidarita nominovala do tejto funkcie opätovne Milana Laurenčíka. Podpredsedom bol už predtým, ako minister hospodárstva Richard Sulík podal demisiu a začal si uplatňovať poslanecký mandát. Laurenčík je Sulíkovým náhradníkom. Sulík sa vrátil na post šéfa rezortu hospodárstva a Laurenčík zaujal v parlamente pozíciu rádového poslanca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies