Je "smerácka" panika vo veci skupovania pôdy Maďarskom zbytočná?

NETKY.SK • 8 Október 2021, 15:37 • 2 min
Je "smerácka" panika vo veci skupovania pôdy Maďarskom zbytočná?

BRATISLAVA - Odbor komunikácie ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka reagoval na zámer strany Smer-SD zvolať mimoriadnu schôdzu parlamentu k téme skupovania pôdy na Slovensku. Opozičná strana Smer-SD podľa rezortu vo veci skupovania pôdy opäť zbytočne vyvoláva paniku.

slovakia

left justify in out

K uvedenej problematike sa podľa ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka už stretli rezorty diplomacie Slovenska a Maďarska. Na rokovaní odznelo, že v rámci dobrých vzťahov by každá cezhraničná podpora mala byť poskytovaná iba s vedomím a súhlasom štátu, na územie ktorého sa pomoc poskytuje.

 

Súvisiaci článok: Robert Fico: Orbán sa správa ako dravec, ktorý zavetril starú krívajúcu laň!

 

img

 

"Slovenskú pôdu považujeme za naše národné bohatstvo a dedičstvo, ktorého ochranu budeme aj v týchto turbulentných časoch naďalej legislatívne posilňovať. V tejto súvislosti dal minister Samuel Vlčan preskúmať možnosti úpravy zákona číslo 140 z roku 2014 o nadobúdaní vlastníctva poľnohospodárskeho pozemku," dodalo agroministerstvo.

 

Strana Smer-SD vo štvrtok 7. 10. informovala, že chce podať návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu k téme skupovania pôdy na Slovensku. Smer-SD chce, aby vláda povedala, čo ide robiť, aby sa cudzie štáty nedostávali k slovenským pozemkom.

 

img

 

"Viktor Orbán ako silný a skúsený politik chápe, že na Slovensku je bezvládie. Vie, že teraz je čas presadzovať si maďarské záujmy na území Slovenskej republiky," uviedol líder strany Robert Fico. Vyjadril sa tak k tomu, že Maďarsko chce kúpiť pôdu na Slovensku. "Vidíme fond v objeme 400 miliónov eur na maďarskej strane," pokračoval. Ten by mal byť podľa neho na skupovanie poľnohospodárskej pôdy na Slovensku.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies