Juhoafrická republika hlási rekordný počet nových prípadov

NETKY.SK • 18 Máj 2020, 06:20 • 2 min
Juhoafrická republika hlási rekordný počet nových prípadov

JOHANNESBURG - Juhoafrická republika (JAR) v nedeľu oznámila 1160 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný prírastok od prvého prípadu výskytu nákazy v krajine v marci, informovala agentúra AFP odvolajúc sa na údaje zverejnené ministerstvom zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

"K dnešnému dňu je celkový počet potvrdených prípadov COVID-19 v Juhoafrickej republike 15.515, pričom za posledných 24 hodín bolo identifikovaných 1160 nových prípadov," uviedlo ministerstvo vo svojom vyhlásení.

 

Takmer 60 percent z celkového počtu pripadá na turistami obľúbenú provinciu Západné Kapsko.

 

Počet obetí koronavírusu v krajine vzrástol od soboty o tri na 263.

 

 

JAR, ktorá je najpriemyselnejšou krajinou Afriky, má najvyšší počet infikovaných na ochorenie COVID-19 na kontinente. Na druhom mieste je Egypt, ktorý doteraz zaznamenal 11.719 prípadov nákazy a 612 úmrtí.

 

V Juhoafrickej republike od 27. marca platí jeden z najprísnejších tzv. lockdownov na svete, ktorý zahŕňa aj zákaz predaja cigariet a alkoholu. Krajina spustila stratégiu hromadného testovania, v rámci ktorej bolo doteraz otestovaných 460.873 osôb. Niektorí zdravotnícki experti však začínajú poukazovať na limity tejto vládnej stratégie, nakoľko na výsledky testov sa čaká až do dvoch týždňov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies