Vláda nemusí predložiť odpočet výdavkov za predsedníctvo

NETKY.SK • 22 November 2016, 13:49 • 2 min
Vláda nemusí predložiť odpočet výdavkov za predsedníctvo

BRATISLAVA - Vláda SR nebude musieť poslancom Národnej rady (NR) SR predložiť odpočet a presný rozpis výdavkov, ktoré boli vynaložené na podujatia súvisiace so slovenským predsedníctvom v Rade EÚ. K takémuto kroku chcel kabinet zaviazať predseda OĽaNO-NOVA Igor Matovič, väčšina pléna dnes jeho návrh nepodporila.

slovakia

left justify in out

Matovič chcel prehľad výdavkov vzhľadom na medializované informácie o údajnom tunelovaní týchto prostriedkov na ministerstve zahraničných vecí, či v súvislosti s informáciami o údajne predraženej večeri, ktorú na summite šéfov parlamentov podával predseda NR SR Andrej Danko (SNS). On aj rezort diplomacie tieto tvrdenia o nehospodárnosti odmietli.

 

Líder Obyčajných tiež neúspešne žiadal, aby minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) musel zverejniť úplný zoznam vykúpených pozemkov pod budúcim bratislavským obchvatom aj rýchlostnou cestou R7 na Dunajskú Stredu.

 

So svojim návrhom neuspel ani Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA). Ten chcel zaviazať ministerstvo dopravy, aby podalo informáciu o stave a hospodárení piešťanského letiska. "Táto štátna akciovka chce 29. novembra pristúpiť k likvidácii letiska, preto by ma zaujímalo, akým spôsobom k tomuto procesu pristúpi," vysvetlil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies