Vláda by mala v stredu rokovať o symbolickom znížení sadzieb mýta

NETKY.SK • 15 December 2015, 16:15 • 2 min
Vláda by mala v stredu rokovať o symbolickom znížení sadzieb mýta

BRATISLAVA - Vláda by mala v stredu rokovať o návrhu na novelizáciu nariadenia, ktorým sa stanovuje spôsob výpočtu mýta, výška sadzby mýta a systém zliav zo sadzieb mýta za užívanie vymedzených úsekov pozemných komunikácií.

slovakia

left justify in out

"V dôsledku zverejneného harmonizovaného indexu spotrebiteľských cien sa zníži osem sadzieb mýta pre nákladné vozidlá nad 12 000 kg za užívanie vymedzených úsekov diaľnic a rýchlostných ciest a za užívanie ciest I. triedy, ktoré sú súbežné s diaľnicami a rýchlostnými cestami v emisných triedach EURO 0 – II a EURO III, IV," uviedlo ministerstvo dopravy. K zníženiu o 0,001 eura dochádza v štyroch sadzbách v emisnej triede EURO 0 – II a v štyroch sadzbách v emisnej triede EURO III, IV. V septembri tohto roka totiž medziročná miera inflácie meraná harmonizovaným indexom spotrebiteľských cien podľa údajov zverejňovaných Štatistickým úradom SR dosiahla záporných 0,5 %.


Ministri by mali rokovať aj o akčnom pláne Národného lesníckeho programu Slovenskej republiky na obdobie rokov 2015 až 2020. "Pri realizácii akčného plánu sa predpokladá využitie finančných prostriedkov z Programu rozvoja vidieka SR, zo štátnej podpory lesníctva z rozpočtovej kapitoly rezortu pôdohospodárstva, štátnej pomoci, vlastných zdrojov vlastníkov a obhospodarovateľov lesov, ako aj z rozpočtových kapitol a operačných programov spolupracujúcich rezortov," uviedlo ministerstvo pôdohospodárstva ako predkladateľ materiálu. Budú sa tiež vytvárať podmienky na využitie ďalších fondov a výdavkových programov Európskej únie. Pretože finančná náročnosť navrhovaných opatrení je vyššia než objem predpokladaných dostupných finančných zdrojov, jednotlivé opatrenia sa budú realizovať podľa ich naliehavosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies