Víťazom predčasných volieb by sa stala Netanjahuova strana Likud

NETKY.SK • 11 Október 2012, 14:13 • 2 min
Víťazom predčasných volieb by sa stala Netanjahuova strana Likud

Víťazom predčasných volieb by sa stala Netanjahuova strana Likud - Politika Z prieskumu denníka Haarec vyplýva, že 57 percent respondentov by si želalo zotrvanie Netanjahua na čele vlády. Izraelský premiér Benjamin Netanjahu by aj po nadchádzajúcich predč

slovakia

left justify in out

img

Z prieskumu denníka Haarec vyplýva, že 57 percent respondentov by si želalo zotrvanie Netanjahua na čele vlády.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu by aj po nadchádzajúcich predčasných parlamentných voľbách mal stáť na čele vlády v Izraeli, pretože sa nemusí obávať žiadneho dostatočne silného súpera. Vyplýva to z prieskumov verejnej mienky, ktoré dnes zverejnili dva najčítanejšie izraelské denníky.

Ako informovala agentúra AP, z prvých prieskumov novín Maariv a Haarec, uskutočnených od vyhlásenia predčasných volieb začiatkom tohto týždňa, vyplýva, že strana Likud premiéra Netanjahu zostane aj naďalej najsilnejšia. Získala by 29 poslancov.

Z prieskumu denníka Haarec vyplýva, že 57 percent respondentov by si želalo zotrvanie Netanjahua na čele vlády. Ďalej sa vyjadrili, že ak by kandidovala exministerka zahraničných vecí Cipi Livniová, bola by práve ona najsilnejšou súperkou izraelského premiéra. Z oslovených ju však aj napriek tomu na čele vlády chcelo len 28 percent.

Možný návrat na politickú scénu ohlásili spolupracovníci bývalého premiéra Ehuda Olmerta, ktorý by však podľa prieskumov nedokázal triumf Netanjahua ohroziť.

Netanjahu ohlásil konanie predčasných volieb po tom, čo sa koaličné strany nedohodli na prijatí rozpočtu na rok 2013. Podľa politických komentátorov sa voľby pravdepodobne uskutočnia v januári alebo vo februári.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies