Vinokurov už nepropaguje kandidatúru Almaty

NETKY.SK • 20 Február 2015, 12:57 • 2 min
Vinokurov už nepropaguje kandidatúru Almaty

ALMATY - Bývalý cyklista Alexander Vinokurov už nie je oficiálnou tvárou kandidatúry Almaty na usporiadanie zimných olympijských hier 2022.

slovakia

left justify in out

Olympijský víťaz z Londýna 2012 viac nefiguruje medzi ambasádormi kampane. Vinokurov patrí k najväčším postavám histórie kazašského športu, ale jeho kariéru zatienili podozrenia z dopingu. Pre podvádzanie dva roky nemohol súťažne jazdiť. Vrátil sa na scénu a šokujúco vyhral preteky s hromadným štartom na olympijských hrách v Londýne. Následne ukončil súťažnú činnosť a stal sa generálnym manažérom tímu Astana, ktorý v uplynulom kalendárnom roku vykázal päť dopingových prípadov svojich jazdcov. Medzi jeho zverencov patrí tiež víťaz vlaňajšej Tour de France Vincenzo Nibali.

 

Vinokurova pôvodne vyhlásili za prvého ambasádora kandidatúry, teraz už na oficiálnej stránke chýba, upozornil web insidethegames.biz. Almaty súperí o právo usporiadať ZOH 2022 s čínskym Pekingom. Nedávno Kazachstan navštívila hodnotiaca komisia Medzinárodného olympijského výboru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies