Ukrajinský prezident navštívi 30. augusta Biely dom

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 09:28 • 2 min
Ukrajinský prezident navštívi 30. augusta Biely dom

WASHINGTON - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský na budúci mesiac navštívi Washington!

slovakia

left justify in out

Zelenský príde do Bieleho domu 30. augusta. Americký prezident Joe Biden ho pozval ešte minulý mesiac. Informoval portál cbsnews.com.

 

img

 

Prečítajte si: Ukrajina je v rozpakoch! Dohoda Nord Stream 2 medzi USA a Nemeckom je už na spadnutie!

 

„Prezident Biden sa teší, že 30. augusta 2021 privíta ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Bielom dome,“ uviedla vo vyhlásení tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki. 

 

Prečítajte si: Ukrajinský minister vnútra oznámil svoju rezignáciu

 

„Návšteva potvrdí neochvejnú podporu zvrchovanosti a územnej celistvosti Ukrajiny tvárou v tvár pretrvávajúcej agresii Ruska na Donbase a Kryme, našu úzku spoluprácu v oblasti energetickej bezpečnosti a podporu úsiliu prezidenta Zelenského pri riešení problému korupcie a uskutočňovaní reformnej agendy založenej na našich spoločných demokratických hodnotách,“ vyjadrila sa v stredu hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki.

 

Možno vás zaujme: U amerických diplomatov vo Viedni sa objavilo záhadné ochorenie. Prebieha vyšetrovanie!

 

Holly Williamsová z CBS sa minulý mesiac spojila s ukrajinskou armádou a Zelenským na východe Ukrajiny, kde si vojna vyžiadala viac ako 13 000 životov. Zelenskij varoval pred agresiou Ruska. Zelenskyy na otázku, prečo by Američanom malo záležať na tom, čo sa deje na Ukrajine, varoval, že konflikt jeho krajiny s Ruskom „môže byť zajtra v ich domoch“.

 

img

 

Návšteva ukrajinského prezidenta prichádza v čase rastúcich obáv Kyjeva o americko-ukrajinské vzťahy. Zelenského návštevu potvrdili v deň, keď Spojené štáty a Nemecko oznámili dosiahnutie dohody, ktorá umožní dokončenie kontroverzného plynovodu Nord Stream 2 bez uvalenia ďalších amerických sankcií. Ukrajina je proti danému plynovodu, ktorý má prepravovať zemný plyn z Ruska cez Baltské more do Nemecka. Zelenskyj v júni verejne vyjadril obavy v súvislosti s plynovodom i Bidenovým stretnutím s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies