Vietnamský parlament potvrdil vo funkcii staronového prezidenta Tran Dai Quanga

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 16:36 • 2 min
Vietnamský parlament potvrdil vo funkcii staronového prezidenta Tran Dai Quanga

HANOJ - Vo vietnamskom parlamente potvrdili dnes vo funkcii doterajšieho prezidenta Tran Dai Quanga. Informovala o tom tlačová agentúra DPA. Poslanci Národného zhromaždenia zvolili Quanga v dnešnom hlasovaní podľa očakávania počtom 485 zo 487 hlasov.

slovakia

left justify in out

Quang sa v rámci inauguračného prejavu, ktorým oficiálne prijal svoju staronovú funkciu, zaviazal "vylepšiť postavenie a prestíž Vietnamu v medzinárodnom prostredí", uviedla na svojich internetových stránkach vládnuca Komunistická strana Vietnamu.

 

Vo vietnamskom parlamente prevažujú zástupcovia komunistickej strany, doplnila agentúra DPA s tým, že opozičné strany sú v tejto krajine zakázané.

 

Pokračovanie Quangovho pôsobenia vo funkcii navrhol ešte pred štyrmi mesiacmi odstupujúci parlament. Bývalý minister verejnej bezpečnosti bude tento post zastávať do konca nového funkčného obdobia v roku 2021.

 

Quang je síce formálne hlavou Vietnamu, o moc sa však delí s generálnym tajomníkom komunistickej strany Nguyen Phu Trongom, de facto hlavou vlády, a premiérom Nguyen Xuan Phucom. Formálne potvrdenie predsedu vlády Phuca vo funkcii sa očakáva v utorok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies