Vieme, koľko bude stáť kráľovská svadba! Najdrahšia položka vás prekvapí

NETKY.SK • 10 Máj 2018, 19:57 • 2 min
Vieme, koľko bude stáť kráľovská svadba! Najdrahšia položka vás prekvapí

LONDÝN – Očakávaná kráľovská svadba princa Harryho a Meghan Markle sa blíži. Výdavky na luxusnú párty už predbežne vyčíslili a ide o extrémne vysoké číslo.

slovakia

left justify in out

Svadba princa Harryho a Meghan Markle bude jednou z 10 najdrahších svadieb v histórii. Ich veľký deň, ktorý sa uskutoční 19. mája, by mal stáť najmenej 32 miliónov libier (36 miliónov eur). Informoval o tom Mirror.

 

Spoločnosť Bridebook nacenila náklady ako kvety, jedlo, zábavu a šaty na 2,2 miliónov eur.  Medové týždne budú stáť takmer 136 000 eur.  

 

Mnohí asi očakávali, že jednou z najdrahších položiek budú práve šaty, ktoré sú pre každú ženu pilierom svadby. Nie, v kráľovskej rodine je najdrahšou položkou ochranka, ktorá bude stáť takmer rovných 34 miliónov eur! Náklady na samotnú svadbu sú tak iba malým zlomkom sumy za celú udalosť.

 

img

Princ Harry a Meghan Markle

Foto: SITA

 

To je trochu smutná symbolika podčiarkujúca situáciu v Európe. Je samozrejmé, že na prominentnú svadbu bude dohliadať ochranka avšak pre vysoké riziko teroristických útokov, je nutné bezpečnostné opatrenia zvýšiť a zaplatiť.  Na svadbu budú dozerať dokonca aj sniperi, špeciálne policajné jednotky a drony.

 

Pre zaujímavosť, svadobné šaty budú stáť najmenej 340 000 eur a torta 56 000 eur. Údajne by mala mať banánovú príchuť.

 

Predpokladá sa však, že historická svadba prinesie aj zisk približne 500 miliónov libier (566 miliónov eur) z cestovného ruchu a suvenírov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies