Viedeň má určené výhľady v rámci mesta, ktoré nesmú byť ohrozené

NETKY.SK • 25 Máj 2011, 06:43 • 2 min
Viedeň má určené výhľady v rámci mesta, ktoré nesmú byť ohrozené

Viedeň má určené výhľady v rámci mesta, ktoré nesmú byť ohrozené

slovakia

left justify in out

img

Mesto Viedeň má koncept výškových budov, sú určené výhľady v rámci mesta, ktoré nesmú byť ohrozené. V územnom pláne pre centrum je upravená aj výška stavieb či nadstavieb. Povedal to referent pre svetové kultúrne dedičstvo mesta Viedeň Rudolf Zunke počas prednášky Viedeň, svetové kultúrne dedičstvo a súčasná architektúra.
      Prednáška sa uskutočnila v utorok (24.5.) popoludní. Od decembra 2001 je historické centrum rakúskeho hlavného mesta na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. "V štýle architektúry Viedne sa dajú sledovať dejiny Európy," uviedol Zunke s tým, že v tom spočíva jedinečnosť tohto mesta.  
      Stavebný rozvoj Viedne však pokračuje ďalej, čo stavia magistrát aj investorov pred úlohu zosúladiť to s náročnými požiadavkami UNESCO, upozornil Zunke. Ako príklad uviedol, že sa tak deje pri plánovaní novej modernej mestskej štvrte Hlavná stanica, na ktorej území bude významná dopravná funkcia. Objekty štvrte nesmú narušiť pohľady na mesto, do úvahy sa vzala silueta a výhľad na známy palácový komplex so záhradou Belveder.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies