VIDEO Západné pobrežie USA zasiahla prudká búrka: Najmenej dvaja mŕtvy!

NETKY.SK • 12 December 2014, 12:57 • 2 min
VIDEO Západné pobrežie USA zasiahla prudká búrka: Najmenej dvaja mŕtvy!

SAN FRANCISCO - Západné pobrežie USA vo štvrtok zasiahla prudká búrka, ktorá spôsobila problémy v doprave a zásobovaní elektrinou ako aj najmenej dve úmrtia.

slovakia

left justify in out

Medzinárodné letisko v San Franciscu zrušilo približne 240 komerčných spojov, zatiaľ čo iné meškali vyše dve hodiny. V meste bola obmedzená premávka verejnej dopravy a uzavreté niektoré ulice, ktoré zaplavila voda po tom, ako denné množstvo dažďových zrážok takmer prekonalo rekord. Mnohé miestne školy prerušili vyučovanie. Okrem Kalifornie hlásili silný dážď a vietor aj zo štátu Washington, kde bolo do piatku bez elektriny vyše 165-tisíc odberateľov. V Oregone vo štvrtok zabili padajúce stromy bezdomovca, ktorý bol v stane spolu s 18-ročným synom, ako aj mladého cestujúceho v aute. Miestny elektrárenský podnik informoval o prerušení dodávok pre 61-tisíc zákazníkov.

 

 

Búrka sa cez noc presunula do južnej Kalifornie, pričom nariadili evakuáciu v oblastiach ohrozenými záplavami a zosuvmi bahna vrátane losangelského predmestia Glendora. Eric Boldt z americkej Národnej meteorologickej služby vyhlásil, že búrka by mohla byť v niektorých častiach Západného pobrežia "najvýznamnejšou za posledných 10 rokov". Pre Kaliforniu však zrejme nebude znamenať výraznejšiu úľavu od rekordného sucha, ktoré trvá už niekoľko rokov a vyžiadalo si drastické opatrenia na šetrenie s vodou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies