VIDEO Warpaint vydajú 23. septembra album Heads Up

NETKY.SK • 2 August 2016, 13:24 • 2 min
VIDEO Warpaint vydajú 23. septembra album Heads Up

BRATISLAVA - Americká indierocková kapela Warpaint plánuje vydať 23. septembra album Heads Up. Novinka bude obsahovať jedenásť skladieb, z ktorých už formácia predstavila prvú ochutnávku v podobe piesne s názvom New Song.

slovakia

left justify in out

Kapela nahrávala album tento rok od januára po tom, ako sa členky skupiny venovali sólovým kariéram. Na produkcii sa podieľal Jacob Bercovici. "Som naozaj hrdá na to, čo sme spravili, skoro až prekvapená a v šoku. Keď sme pracovali na tomto albume, myslela som na to, ako bude znieť, ako ho dáme dokopy. A napokon sa mi to páči. Som naň hrdá, je dôkazom vývoja kapely. Znie ako zrelá verzia Warpaint," uviedla na margo novinky basgitaristka Jenny Lee Lindberg.


Warpaint vznikli v roku 2004 v Los Angeles. Formácia debutovala v auguste 2008 s EP Exquisite Corpse, ktoré mixoval bývalý gitarista Red Hot Chili Peppers John Frusciante. O dva roky neskôr vyšiel ich prvý štúdiový album The Fool, na ktorom sa nachádzajú single Undertow a Shadows.

 

Z druhej a zatiaľ poslednej nahrávky Warpaint (2014), ktorá sa v UK Charte prebojovala do top 10, pochádza napríklad singel Love Is to Die. V kapele, ktorú nominovali v ankete BBC Sound of 2011, pôsobia okrem spomínanej členky aj Emily Kokal (spev, gitara), Theresa Wayman (spev, gitara) a Stella Mozgawa (bicie).

Tracklist albumu Warpaint - Heads Up:
01 Whiteout
02 By Your Side
03 New Song
04 The Stall
05 So Good
06 Don't Wanna
07 Don't Let Go
08 Dre
09 Heads Up
10 Above Control
11 Today Dear


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies