VIDEO Vražda Kuciaka: Polícia vypočula vyše tristo svedkov, pracuje s viacerými verziami

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 17:47 • 2 min
VIDEO Vražda Kuciaka: Polícia vypočula vyše tristo svedkov, pracuje s viacerými verziami

BRATISLAVA - Polícia neustáva v intenzívnom pátraní po vrahoch investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Už vypočula vyše tristo svedkov a pracuje na niekoľkých verziách. Keď bude treba, vypočuje aj pol Kalábrie.

slovakia

left justify in out

"Verte nám, najradšej by som vám už zajtra oznámil, kto je vrah. Na prípade stále intenzívne pracuje veľké množstvo policajtov," povedal včera policajný prezident Tibor Gašpar.

 

V prípade dvojnásobnej vraždy pracuje s niekoľkými verziami, na otázku Netiek však nechcel kvantifikovať, koľko ich je, či sa nejaká stopa javí ako horúca a či sú nejaké už pasé.

 

"To nemôžete nikdy povedať, vždy sa môže dodatočne objaviť nejaká stopa. Konkrétnejší však byť už nemôžem, je to príkaz generálneho prokurátora," popísal Gašpar a zdôraznil, že vyšetrovanie už nemôže byť transparentnejšie. "Každý úkon je pod dohľadom dozorujúceho prokurátora." 

 

Vypočutých bolo už vyše tristo svedkov. " To sú len tí, po ktorých je nejaká administratívna stopa. Keď sa spýtate človeka, ktorý nevie nič, tak sa administratíva nerobí," vysvetlil pozadie vyšetrovania.

 

S verziami pracujú rôzne agentúry NAKA, najnovšie aj finančná preveruje jednu stopu. Operatíva z Galanty a z okolia preveruje aj vizuálne záznamy z kamier, ktoré poskytli občania.

 

Znovu poprel, že by talianska strana kontaktovala iniciatívne našu. "Taký záznam som nenašiel. Tíáto informácia zaznela z talianskej strany tesne pred ich voľbami a tam by som hľadal aj nejaké vysvetlenie jej vzniku," povedal Gašpar.

 

Zdôraznil, že polícia konala aj voči osobám, ktoré sú spájané s talianskou mafiou (v talianskom regióne Kalábria). "Polícia skúma 70 spisov v súvislosti s týmito osobami. Jeden príklad za všetkých. Diego R: Od roku 2002 vedených 45 prípadov. Dva z nich boli skončené s návrhom na podanie obžaloby, dva sa stále vyšetrujú, pri dvadsiatich bol využitý inštitút účinnej ľútosti, došlo aj k jednému zmieru." 

 

Zdôraznil, že sa formuje skupina za účasti zahraničných policajtov, najmä expertov na taliansku mafiu. "Chceme vytvoriť spoločný vyšetrovací tím, chceme vypočuť, keď bude treba, pol Kalábrie." 

 

Ponúkame vám celý záznam z tlačovej konferencie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies