VIDEO Vianočné stromčeky svetových metropol

NETKY.SK • 12 December 2021, 15:00 • 2 min
VIDEO Vianočné stromčeky svetových metropol

Súčasťou vianočnej výzdoby každého väčšieho mesta je krásny vyzdobený vianočný stromček. Už začiatkom decembra sa začalo vo viacerých metropolách prvé rozsvecovanie vianočných stromčekov. Aký dizajn pri ozdobovaní zvolili tie najväčšie z nich?

slovakia

left justify in out

Vianočné stromčeky nezdobia len naše príbytky, ale sú aj súčasťou vianočnej výzdoby   každého väčšieho mesta. Pripravili sme si pre vás sériu najkrajších vianočných stromčekov svetových metropol.

 

Rockefellerovo centrum v New Yorku je prvá zastávka v našom zozname, kde sa pozrieme na spustenie osvetlenia vianočného stromčeka. Začalo sa 1. decembra s veľkolepým programom viacerých hudobných vystúpení. Vianočnú atmosféru si môžu vychutnať nielen Newyorčania, ale aj celý svet prostredníctvom online vysielania (live).

 

 

Najväčší rozruch okolo vianočného stromčeka bol tento rok v londýnskom Trafalgar Square. Stal sa terčom výsmechu a nemiestnych vtipov. Mnoho Nórov sa pokúšalo vyvrátiť tieto posmešky a pripomenúť im tradíciu, ktorú dodržujú od roku 1947. Každoročne posielajú strom z Osla do Londýna už od ukončenia druhej svetovej vojny ako vyjadrenie vďaky za podporu Británie počas vojny. Tento stromček sa rozsvietil 2. decembra na Trafalgar Square.

 

 

V tomto roku sa vianočný stromček v parížskej Galeries Lafayette v pravidelných intervaloch rozsvieti a pripraví pre návštevníkov svetelnú show, a tak naplní úžasnú atmosféru sviatočným kúzlom. Dopĺňa ho obrovská postava Santa Clausa, ktorá sa vznáša popri kupole. Ak sa pozriete na Santa Clausa bližšie, tak si možno položíte otázku, prečo má kozmonautskú helmu a výstroj. To, čo má Santa na sebe, súvisí s témou vianočnej výzdoby, ktorá sa nesie v duchu vesmírnej dedinky. V nasledujúcom videu nájdete tohtoročnú výzdobu vianočného stromčeka v Galeries Lafayette.

 

 

V plnej kráse sa trblieta vianočný stromček v meste módy Miláno. Naživo ho môžeme vidieť v Piazza Duomo. Tento vianočný stromček je pravidelne sponzorovaný spoločnosťou Swarovski.

 

 

Titul najväčší vianočný stromček na svete, ktorý sa v minulosti zapísal aj do Guinnessovej knihy rekordov, nájdete takisto v Taliansku na svahoch Monte Ingino. Na tomto mieste rozsvietili 300 zelených a 400 viacfarebných svetielok, ktoré spolu vytvárajú obraz vianočného stromčeka.

 

 

Na záver si pozrieme vianočný stromček u našich najbližších susedov. V Prahe rozsvietili 21,5-metrový vianočný stromček bez ceremónií na Staromestskom námestí. Tento stromček vyrástol 100 km od Prahy v Dolní Černé Studnici pri Jablonce nad Nisou.

 

 

Možno vás zaujme: Herci SND si pre divákov pripravili vianočné video plné lásky, pokoja a pomoci



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies