VIDEO Vášaryová o prijímaní utečencov: Obula sa do Slovákov, kresťanstvo berú len ako folklór

NETKY.SK • 7 Október 2015, 18:48 • 2 min
VIDEO Vášaryová o prijímaní utečencov: Obula sa do Slovákov, kresťanstvo berú len ako folklór

BRATISLAVA – Magda Vášáryová cez telemost spravila rozhovor pre Českú Televíziu, v ktorom sa vyjadrila k utečeneckej kríze. Slovensko podrobila tvrdej kritike.

slovakia

left justify in out

Na začiatku rozhovoru porovnala utečeneckú krízu s tým, akoby ľudia reagovali na to, keby si mali zobrať tisíc psov. “Ľudia by sa angažovali a zdieľali by si fotografie tých psíkov. V maily mám asi 250 mailov od ľudí, ktorí chcú, aby som zahlasovala za zákon o psoch. Ale nikdy som nedostala 250 mailov, aby sme zachránili 60-tisíc sýrskych detí,“ začala poslankyňa Vášaryová.

 

Vyjadrila sa aj o kresťanstve na Slovensku a našej pohostinnosti. „Na jednej strane sme zistili, že nie sme kresťania. Kresťanstvo berieme len ako folklór a chodíme si do kostola len ospravedlňovať naše hriechy. To je všetko čo robíme," povedala Vášaryová a dodala na margo našej pohostinnosti: „Platí o nás len jediné, že si chceme chrániť vlastnú kožu.“

 

Vášaryová sa ďalej obula do občanov strednej Európy, ktorí sú podľa nej ochotní vzdať sa svojich hodnôt v prospech zisku. Spomenula fašizmus a komunizmus. Stredná Európa je podľa nej „nebezpečná časť Európy“. „My si stále myslíme, že sme len obeťou niečoho. Rozhodnutia Bruselu, rozhodnutia Spojených štátov,“ dodáva poslankyňa.

 

Podľa nej politici v strednej Európe sú proti prijímaniu utečencom preto, pretože sa v Poľsku a aj u nás blížia parlamentné voľby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies