VIDEO V Kalifornii sa kvôli Trumpovi rozvášnil dav ľudí, pri potyčkách nechýbal ani útok paprikovým sprejom

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 13:21 • 2 min
VIDEO V Kalifornii sa kvôli Trumpovi rozvášnil dav ľudí, pri potyčkách nechýbal ani útok paprikovým sprejom

ANAHEIM - Zástancovia a odporcovia republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa sa v utorok dostali do potýčok pred radnicou mesta Anaheim v kalifornskom okrese Orange a päť ľudí, vrátane dvoch malých dievčat, zasiahol demonštrant počas prudkej konfrontácie štipľavým paprikovým sprejom.

slovakia

left justify in out

Úrady museli zavolať sanitku so záchrankou, aby obete ošetrila. Po potýčkach medzi približne 50 rozvášnenými ľuďmi neboli hlásené žiadne vážne zranenia a nikto nebol zatknutý, informovala dnes tlačová agentúra AP.

 

Priaznivci Trumpa mávali americkými vlajkami a plagátmi na jeho podporu, potom sa však stretli s jeho odporcami. Začala sa slovná prestrelka a hlasné pokrikovanie nadávok. K zrážke došlo pred zasadnutím mestskej rady, kde mali jej predstavitelia rozhodovať o navrhovanom vyhlásení, ktoré verejne odsudzovalo Trumpa za jeho spoločensky rozvratnú rétoriku. Radnica nakoniec rozhodla, že takéto vyhlásenie nepodporí. Trump je známy výrokmi zameranými proti mexickým prisťahovalcom, moslimom i ďalším skupinám obyvateľstva.

 

V jednej chvíli počas utorkových potýčok vytiahol odporca Trumpa paprikový sprej a použil ho proti davu Trumpových zástancov. Päť ľudí, vrátane osemročného a jedenásťročného dievčaťa, dostalo zásah do očí. Na mieste ich ošetrila privolaná záchranka. Muž ušiel, ale polícia po ňom pátra, oznámil policajný seržant Daron Wyatt.

 

Dievčatá so zaslzenou tvárou utešovala jedna žena v červenom klobúku s nápisom "Urobme z Ameriky znova veľkú krajinu". K potýčkam v Anaheime došlo práve v deň, keď Trump jednoznačne zvíťazil v republikánskych primárkach v piatich štátoch na východnom pobreží USA. Jeho nádeje, že získa nomináciu na prezidentský úrad ešte pred nominačným straníckym zjazdom, sa tak sľubne posilnili.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies