VIDEO V Dubaji otvorili špeciálnu nemocnicu: Nikde na svete podobnú nenájdete!

NETKY.SK • 15 December 2017, 11:45 • 2 min
VIDEO V Dubaji otvorili špeciálnu nemocnicu: Nikde na svete podobnú nenájdete!

V Dubaji najnovšie majú nemocnicu, ktorá venuje plnohodnotnú starostlivosť svojim, povedzme tak trochu netradičným, pacientom.

slovakia

left justify in out

Jedno z najbohatších miest sveta je známe svojou výstrednosťou a zavádzaním noviniek, ktoré vo svete nemajú obdobu. Tentokrát však nejde o žiadnu výstrednú stavbu, ale o inštitúciu, ktorá ponúka netradičnú službu. Otvorili tu totiž nemocnicu určenú špeciálne pre ťavy!

 

Samozrejme, ako sa na Dubaj patrí, nejde o žiadnu provizórnu veterinárnu kliniku. Výstavba budovy so všetkými prístrojmi a zariadením totiž stála 9 212 000 eur. Do jej priestorov sa zmestí 20 chorých tiav.

 

V Spojených arabských emirátoch sú ťavy nesmierne vzácnym zvieraťom. Veľmi si ich tu vážia a venujú im náležitú pozornosť. Mohli by sme ich pripodobniť ku šľachteným koňom. Aj pre nich sa totiž usporadúvajú preteky a dokonca i súťaže krásy. Pri kúpe takéhoto zvieraťa musí budúci majiteľ počítať s tým, že za neho zaplatí aj niekoľko miliónov eur.

 

Práve z tohto dôvodu sa tamojší veterinári rozhodli, že by bolo vhodné zriadiť nemocnicu, kde by bola venovaná profesionálna a odborná zdravotná starostlivosť len im. Zamestnali tu špičkového veterinára zo zahraničia.

 

Nemocnica pozostáva z niekoľkých priestranných a kvalitne vybavených ordinácii, operačných sál, ale aj výbehov pre zvieratá zotavujúce sa zo zákrokov. Prístroje, ktoré sa tu využívajú boli pre potreby tiav špeciálne upravené, svoj základ však majú v tých, ktoré sa pomáhajú pri diagnostike a liečbe koní.

 

Táto ukážková starostlivosť ale nie je zadarmo. Jeden zákrok tu stojí približne 800 eur.

 

img

Zdroj: Pixabay

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies