Mesto Prešov aktuálne zdobí viac ako 5000 jarných kvetov

NETKY.SK • 27 Apríl 2023, 20:30 • 2 min
Mesto Prešov aktuálne zdobí viac ako 5000 jarných kvetov

PREŠOV - Mesto Prešov aktuálne zdobí viac ako 5000 jarných kvetov, pred letom k nim pribudnú ďalšie. Vlani v jeseni bolo vysadených celkovo 5196 kusov cibuľovín a sirôtok.

slovakia

left justify in out

Ako informovala tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová, z tohto počtu bolo vysadených 2000 kusov tulipánov z Veľvyslanectva Holandského kráľovstva. "Ide o druh Tulips Slovensko v červeno-bielej farbe. Prešovčania a návštevníci mesta môžu obdivovať aj kvetinové pásy jarných kvetov, ktoré vykvitli v jednotlivých mestských častiach a popri cestách," priblížila Šitárová.

 

img

 

Cibuľoviny a sirôtky boli vysadené v záhonoch v centre mesta a v kvetináčoch na Jarkovej ulici, pri budove historickej radnice na Hlavnej ulici, pred Divadlom Jonáša Záborského na Námestí legionárov, pred budovou okresného úradu na Námestí mieru, na zastávke MHD Martina Benku a pred Evanjelickým Chrámom sv. Trojice. "Pred letným obdobím pribudne v meste Prešov ďalších 9587 kusov kvetov, z toho 8650 kusov letničiek a 937 kusov trvaliek a okrasných tráv, ktoré skrášlia centrum mesta," povedala Šitárová. Vysádzané budú do kvetináčov na pešej zóne, na oknách budovy mestského úradu na Hlavnej ulici, pribudnú v kvetináčoch na jednotlivých sídliskách aj na moste na Masarykovej ulici či v Južnom parku. Z trvaliek a okrasných tráv bude vysádzaných 15 druhov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies