Tajomstvá Biblie: Už ste sa niekedy pýtali, prečo sa niekto v priebehu sekundy zmenil na nepoznanie? Biblia pozná odpoveď!

NETKY.SK • 30 December 2022, 11:00 • 2 min
Tajomstvá Biblie: Už ste sa niekedy pýtali, prečo sa niekto v priebehu sekundy zmenil na nepoznanie? Biblia pozná odpoveď!

My ľudia sme trochu zvláštni, sme svojskí, čo je aj dobré, lebo sám Stvoriteľ do nás vložil jedinečnosť, vdýchol nám život a usmial sa, ešte sme ani nestihli urobiť ani nič prospešné, ani nič zlé. Jednoducho nás ľúbil, od samého počiatku, a bude nás milovať do konca, lebo On je taký, a hoci by sme Ho chceli vystihnúť aj miliardou slov, nikdy sa nám to nepodarí.

slovakia

left justify in out

Ako opísať toho, kto je nad všetkými a všetkým, kto smie urobiť čokoľvek, na čo si len zmyslí? A predsa, hoci je pánom vesmíru, dáva si takú námahu a venuje čas i nám, rozdáva lekcie, nesmrteľné a dôležité.

 

On rozumie

 

Neraz nám On jediný rozumie, ani my sami nie sme schopní pochopiť vlastné emócie či myšlienky, ale Boh s tým vonkoncom problém nemá. Nuž a keďže sa nevyznáme vo svojich srdciach, potom je jasné a zrejme ani nie prekvapujúce, že cudzie srdcia sú nám o to väčšou záhadou.

 

Rozhovor

 

Iveta sa rozprávala s priateľkou, po lícach sa jej kotúľali slzy, fňukala, lebo niekto, koho poznala, sa odrazu zachoval nepekne, ba čo viac, bolo to priam odporné, jeho správanie spôsobilo jednak bolesť, a jednak spravodlivý hnev. Po rozume jej chodila otázka, ako je možné, že sa ktosi v priebehu sekundy zmení, keď predtým taký nebol, keď sa takým vôbec nezdal.

 

„Vieš,“ odpovedala jej priateľka, „je to niekedy tak, že sme ako tá tuba. Kým je všetko v poriadku, kým všetko funguje, môžeme mať na sebe akýkoľvek nápis. Môžeme sa zdať úžasní, že sme sladkí ako cukor či osviežujúci ako ovocie, ale keď nás život stlačí, až potom sa ukáže, čo v tube je. Až vtedy sa uvidí, či sme skutočne sladkí, alebo je v nás horkosť.“

 

Iveta sa vtedy spamätala a spomenula si, že i jej majster Ježiš čosi také povedal, keď prehováral k ľudu slová múdrosti.

 

O srdci

 

Ježiš vravel, že čo je v srdci, vynáša sa von, že z úst nevychádza jediné slovo, ktoré by sa už predtým nezrodilo vo vnútri. Preto nech nás neprekvapuje, že ľudské počínanie je občas čudesné, lebo veď sa stlačili situáciami a ukázalo sa, čo srdce skrývalo. A, pravdaže, tiež je nanajvýš podstatné strážiť seba samých, chrániť si duše, nedopustiť, aby sa tam dostala trpkosť či nenávisť, lebo jedného dňa, keď okolnosti zovrú z každej strany, možno i my kohosi prekvapíme v nedobrom, možno dokonca niekoho zraníme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies