VIDEO V bani na meď na juhovýchode Turecka zavalilo 16 baníkov: Traja zahynuli, záchranári bojujú s časom

NETKY.SK • 18 November 2016, 23:37 • 2 min
VIDEO V bani na meď na juhovýchode Turecka zavalilo 16 baníkov: Traja zahynuli, záchranári bojujú s časom

ANKARA - Najmenej traja ľudia zahynuli po tom, ako vo štvrtok večer zavalilo baňu na meď ležiacu v provincii Siirt na juhovýchode Turecka. Záchranné tímy sa teraz pokúšajú vyslobodiť zvyšných 13 uviaznutých baníkov, uviedol podľa agentúry Reuters úrad tamojšieho guvernéra.

slovakia

left justify in out

 

Spoločnosť Park Elektrik, ktorá je vlastníkom bane na meď Madenköy v okrese Širvan, uviedla, že k zavaleniu došlo po zosuve pôdy vyvolanom silnými dažďami. V súvislosti s pretrvávajúcim rizikom ďalších zosuvov nateraz pozastavila celú prevádzku bane.

 

 

 

Záchranári objavili jedného z mŕtvych baníkov a ďalších dvoch lokalizovali. Úrad guvernéra podľa agentúry AP uviedol, že orgány už začali vyšetrovanie prípadu, domnievajú sa však, že zavalenie bane skutočne spôsobili zosuvy pôdy.

 

 

 

Nehody na pracovisku nie sú v Turecku neobvyklé. Krajina zažíva v posledných desaťročiach stavebný boom, bezpečnostné podmienky robotníkov však s dopytom často len ťažko držia krok, približuje Reuters. Dodáva, že bezpečnosť práce v baníctve, najmä v oblasti ťažby uhlia, je tu už desaťročia veľmi biedna.

 

 

 

Najhoršie banícke nešťastie zažila krajina v máji 2014, keď pri výbuchu a následnom požiari v uhoľnej bani v západotureckom meste Soma zahynulo 301 baníkov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies