VIDEO Tréner Stuttgartu hráčom nadával do opíc, gól oslávili opičím tancom

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 14:52 • 2 min
VIDEO Tréner Stuttgartu hráčom nadával do opíc, gól oslávili opičím tancom

STUTTGART - Futbalisti VfB Stuttgart živia do posledného kola nádej na záchranu v najvyššej nemeckej súťaži. Počas týždňa vzbudil pozornosť hnev ich trénera Huuba Stevensa, ktorý nespokojnosť s plnením úloh svojich zverencov na štvrtkovom tréningu prejavil ráznym spôsobom.

slovakia

left justify in out

Na hráčov stojacich v kruhu okolo neho kričal: "Toto je boj o záchranu. Vy ste opice, to ste vy. Prestaňte, tak už prestaňte!"

 

Po svojom výstupe si skúsený holandský kormidelník sadol na lavičku mimo ihriska a bez komentára sledoval počínanie svojich zverencov pri nácviku zakončenia.

 

 

Futbalisti VfB sa ako opice skutočne predviedli v sobotňajšom domácom zápase proti konkurentovi v bojoch o záchranu Hamburger SV (2:1), Stevens im to zrejme tentoraz nevyčítal. Víťazný gól z kopačky Martina Harnika oslávili práve opičím tancom. "V priebehu týždňa sme robili veľa individuálnych chýb, z čoho mal náš kouč nervy. Potom on urobil chybu pri výbere slov, ale my sme mu odpustili. Nikomu by sa zrejme nepáčilo, keby ho nazývali opicou. Bol to jeden z mála okamihov v mojej kariére, keď som doslova onemel. Potom sme sa o tom porozprávali a odkaz ukrytý v jeho slovách pochopili," komentoval situáciu pre denník Bild Harnik, autor 9 tohtosezónnych bundesligových gólov.

 

Za vedenie stuttgartského klubu sa k téme tréner vs. hráči vyjadril športový riaditeľ VfB Robin Dutt: "Stevens sa na tom môže len zasmiať. On má vlastný špecifický spôsob vedenia mužstva, ktoré za ním stopercentne stojí. Vyjadril sa pomerne tvrdo, nedával si servítku pred ústa. On však dokáže aj pochváliť. Slovo opica má v Holandsku oveľa roztomilejší význam. Huub chcel všetko iné, len nie uraziť hráčov. Celú záležitosť sme rýchlo hodili za hlavu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies