VIDEO Táto študentka nevyjde v Berlíne na ulicu bez nabitej zbrane. Vie, prečo

NETKY.SK • 8 Január 2018, 06:00 • 2 min
VIDEO Táto študentka nevyjde v Berlíne na ulicu bez nabitej zbrane. Vie, prečo

Keď odchádza z domu, je ozbrojená. Dvadsaťpäťročná Carolin Matthie pri sebe vždy nosí pištoľ značky Walther P99. Pretože ako študentka sa v Berlíne už necíti bezpečne.

slovakia

left justify in out

"V posledných rokoch som mala niekoľko nepríjemných skúseností," povedala pre Berliner Zeitung. Raz ju prenasledovala skupinka mladých mužov. "Boli opití, agresívni a volali na mňa cudzím jazykom. Áno, bála som sa," hovorí inak sebavedomá mladá žena. Až keď okolo prešla policajná hliadka, skupinka sa upokojila.

 

Carolin, ktorá pochádza z Durýnska, si vybavila takzvaný malý zbrojný preukaz, kúpila Walther a stala sa reklamnou tvárou výrobcov zbraní, ktorí sú s jej propagáciou zbraní a streľby spokojní. 

 

img

Foto: Facebook

 

 

Študentka fyziky a informatiky rozhodne nie je sama. V roku 2015 vydali malých zbrojných preukazov 816, v roku 2016 už 3286. S malým zbrojným preukazom môžete pri sebe nosiť zbraň na gumové alebo plynové projektily, čo môže útočníka na krátku vzdialenosť zastaviť, píše server Stredoevropan.cz.

 

Výstrel zo zbrane však môže spôsobiť aj vážne poranenie, vrátane slepoty. Polícia tiež kritizuje, že držitelia týchto zbraní sú podvedení "istým spôsobom bezpečia, ktoré fakticky neexistuje."

 

Carolin si je vedomá rizika. Napriek tomu zostáva verná svojmu mottu: "Žite, milujte a smejte sa. A ak to nefunguje, nabite, zamierte a páľte!"

 

Že jej to so zbraňou ide, dokazuje aj toto video.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies