VIDEO Svet má nový rekord: Číňan vydal najvyšší zvuk zo všetkých mužov na svete, príjemne to neznie!

NETKY.SK • 19 Október 2018, 11:09 • 2 min
VIDEO Svet má nový rekord: Číňan vydal najvyšší zvuk zo všetkých mužov na svete, príjemne to neznie!

V Číne sa zrodil nový svetový rekord, ktorý bude zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov. Wang Siao-lung "zaspieval" najvyšší tón medzi mužmi.

slovakia

left justify in out

Muži obvykle nevynikajú práve tenkým hlasom. To však neplatí v Číne, pretože práve tu sa muž v danej kategórii postaral o nový svetový rekord.

 

Wang Siao-lung vytiahol päťčiarkové E, čím prekonal Adama Lopeza s jeho päťčiarkovým Cis. Na to, aby bol nový rekord uznaný a zapísaný v Guinnesovej knihe rekordov, musí sa pokus odohrať verejne a za prítomnosti odborníkov. Wang sa preto rozhodol využiť čínsku zábavnú reláciu, kde zo seba „vydoloval“ zvuk s frekvenciou 5243 hertzov.

 

Publikum ostalo v nemom úžase, pretože ide o skutočne vysoký tón, ktorý sa pri bežnom spievaní vytiahnuť nedá. Dosahuje sa takzvanou fistulou. Rozhodne však nejde o tón, aký by sme túžili počuť v piesňach, mnohým by totiž „trhal uši“.

 

Porota z Guinnesovej knihy rekordov na Wangov výkon prísne dohliadala a nakoniec ho aj uznala. Hudobníci by však povedali, že hoci išlo o päťčiarkové E, nebolo celkom čisté, pretože pokiaľ by Wang nebol mierne pod tónom, po správnosti by mal zaspievať tón s frekvenciou 5274,04 Hz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies