VIDEO Študenti protestovali proti rektorovi: Vyzliekli sa na prednáške donaha!

NETKY.SK • 5 Október 2013, 07:09 • 2 min
VIDEO Študenti protestovali proti rektorovi: Vyzliekli sa na prednáške donaha!

BUDAPEŠŤ - Študenti univerzity v maďarskom meste Kaposvár sa vo štvrtok rozhodli svojským spôsobom vyjadriť nespokojnosť s novým nariadeniami týkajúcimi sa ich oblečenia počas prítomnosti na seminároch a prednáškach.

slovakia

left justify in out

Rektor univerzity Ferenc Szávai nariadil od prvého októbra prísne obmedzenia ich zovňajškov a zaviedol takzvaný dress code. Mladí muži a ženy sa preto rozhodli vyzliecť a jednu z hodín absolvovať v spodnej bielizni alebo dokonca úplne nahí. Zábery dali na internet a objavilo sa aj video z bizarného vyučovania. Na ňom vidno, že sa k nim dokonca pripojila aj vyučujúca. Svoje nahé telá si zakrývali učebnicami.

V stredajšom liste rektora sa uvádza, že od októbra nie je na univerzite miesto pre minisukne, veľké výstrihy, letnú obuv či výrazný mejkap. Neželanými sú aj rôzne módne doplnky či zanedbané nechty a vlasy. Muži by podľa rektora mali nosiť tmavé obleky a topánky a ženám predpísal dlhé sukne alebo nohavice a blúzky. Výnimkou majú byť iba horúce letné dni, keď je povolené voľnejšie oblečenie, čo nakoniec inšpirovalo študentov k štvrtkovému protestu. Zároveň oznámili, že v pondelok prídu do školy v plážových osuškách a šľapkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies