Filmové kategórie Critics’ Choice Awards ovládla dráma Roma

NETKY.SK • 14 Január 2019, 09:45 • 2 min
Filmové kategórie Critics’ Choice Awards ovládla dráma Roma

LOS ANGELES - Nedeľné udeľovanie Critics’ Choice Awards asociácie filmových kritikov Broadcast Film Critics Association (BFCA) a asociácie televíznych novinárov Broadcast Television Journalists Association (BTJA) ovládla dráma Roma so štyrmi trofejami.

slovakia

left justify in out

V televíznych kategóriách získali po tri ceny V službách KGB (2013) a The Marvelous Mrs. Maisel (2017), ktoré vyhlásili za najlepší dramatický a komediálny seriál.

 


Roma sa stala najlepším filmom, najlepším cudzojazyčným filmom a Alfonso Cuarón si odniesol trofeje za réžiu a kameru. Pro tri ceny získali Čierny panter a Vice, pričom marvelovskú komiksovku ocenili za výpravu, kostýmy a vizuálne efekty, zatiaľ čo životopisná dramédia dostala cenu za masky a Christiana Balea vyhlásili za najlepšieho herca aj najlepšieho herca v komédii. Ceny za herecké výkony vo vedľajších úlohách získali Mahershala Ali (Green Book) a Regina King (If Beale Street Could Talk).

Vo dvoch ženských hereckých kategóriách pritom následkom zhody v počte hlasov vyhlásili po dve víťazky. Critics’ Choice Award pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe filmu si prevzali Glenn Close (Manželka) a Lady Gaga (Zrodila sa hviezda), zatiaľ čo v kategórii Najlepšia herečka v televíznom filme alebo limitovanej sérii bodovali Amy Adams (Ostré predmety) a Patricia Arquette (Útek z väzenia v Dannemore).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

‪A beautiful friendship is BORN at the #criticschoice @ladygaga ‬& @glennclose #cwcriticschoice

Príspevok, ktorý zdieľa Critics' Choice (@criticschoice),


Komédia Favoritka, ktorá so 14 nomináciami vládla zoznamu kandidátov, napokon získala len dve ceny - pre Najlepšie herecké obsadenie a tiež individuálnu trofej v kategórii Najlepšia herečka v komédii pre Oliviu Colman.

Anglická herečka Claire Foy si z rúk Violy Davis na ceremoniáli prevzala cenu #SeeHer. Tvorcovi sitkomu Teória veľkého tresku (2007) Chuckovi Lorrovi vzdali poctu a odovzdali špeciálnu Critics’ Choice Creative Achievement Award herci a herečky z obľúbenej šou, Mayim Bialik, Kaley Cuoco, Johnny Galecki, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Jim Parsons a Melissa Rauch.

Galavečer 24. ročníka udeľovania Critics’ Choice Awards v Barker Hangar v kalifornskej Santa Monice moderoval Taye Diggs.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies