VIDEO Slováci vyhrali už aj v nových dresoch, kľúčovým zákrok Laca

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 07:32 • 2 min
VIDEO Slováci vyhrali už aj v nových dresoch, kľúčovým zákrok Laca

MINSK - Až v ôsmom stretnutí v nových dresoch, na ktorých sú napísané slová štátnej hymny, sa slovenskí hokejisti radovali z víťazstva.

slovakia

left justify in out

Prvýkrát si slovenská reprezentácia obliekla zápasové dresy s hymnou na olympijskom turnaji v Soči, kde prehrala všetky štyri duely s USA, Slovinskom, Ruskom i Českom. V príprave na svetový šampionát ich Slováci nemali na sebe, keďže sú určené pre vrcholné medzinárodné podujatia. V bieloruskom Minsku na majstrovstvách sveta v nich podľahli Čechom, Kanaďanom i Francúzom a až proti Nórsku sa tešili z výhry.


„Odhľalo nám, tri body sú zlaté. Toto víťazstvo nám veľmi pomôže. Nórom sa podarilo v prvej tretine dvakrát vyrovnať, ale nemal som žiadne obavy. Hrali sme dobre, chceli sme hrať našu hru a do konca zápasu bolo ďaleko. Napokon sme to zvládli. Turnaj sa ešte nekončí, čakajú nás ďalšie duely a musíme ďalej bojovať,“ tešil sa po výhre brankár Ján Laco. 


Pre vývoj duelu bola dôležitá situácia zo 16. min. V presilovke za stavu 2:2 mal Mats Trygg pred sebou prázdnu bránku a posielal zblízka puk do nej. Ján Laco však zázračne vystrčil hokejku a čepeľou zabránil gólu. „Mohol to byť kľúčový moment. Ak by z toho padol gól, museli by sme sa naháňať po ľade za vyrovnaním a bolo by to psychicky náročné,“ uviedol Ján Laco. „Skutočne to bol asi najdôležitejší zákrok celého duelu,“ doplnil Vladimír Vůjtek. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies