Aktuálne čísla pozitívnych na koronavírus- nemocnice na pokraji síl

NETKY.SK • 22 December 2020, 10:55 • 2 min
Aktuálne čísla pozitívnych na koronavírus- nemocnice na pokraji síl

BRATISLAVA - Oba druhy testov dokopy odhalili takmer 10 tisíc pozitívnych. V článku sa dozviete i to, v ktorých okresoch sú oddnes zakázané bohoslužby.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku za uplynulý deň pribudlo 2 663 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov. Počet takto otestovaných vzoriek bol 13 289. Miera pozitivity je 20,03%

 

Vykonalo sa tiež 79 835 antigénnych testov. Z nich bolo pozitívnych 6 925. Miera pozitivity je 8,67 %. Počet aktívnych prípadov je k dnešnému dňu je tak 43 035.

 

Vyliečilo sa ďalších 758 osôb. Nepribudlo  žiadne nové úmrtie.

 

Nemocnice

 

V nemocniciach je hospitalizovaných 2 538 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 2 310 ľudí. Na JIS je 165 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 160 osôb.

 

Čítajte tiež: Poznáme prípadné nežiaduce účinky vakcíny

 

Situácia za kraje

 

Najviac pozitívne testovaných bolo v Žilinskom kraji a to 444 ľudí, nasleduje Prešovský kraj - 432, a Košický kraj, kde pribudlo 405 prípadov.

V Bratislavskom kraji evidujú 392 nových prípadov, v Trnavskom 328 a v Banskobystrickom 286. Nasleduje Trenčiansky kraj -  248 a Nitriansky kraj - 128. Je medzi nimi 1 282 mužov a 1 381 žien.

 

 

img

 

 

Zákaz bohoslužieb

 

V okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Šaľa sú oddnes zakázané verejné bohoslužby. V rámci Nitrianskej diecézy budú veriaci bez omší aj v okresoch Trenčín a Bánovce nad Bebravou. Informovalo o tom Nitrianske biskupstvo.

 

„Bohoslužby môžu byť vykonávané iba za účasti celebranta s nevyhnutnou asistenciou na účely zabezpečenia online vysielania. Kňazi budú aj naďalej celebrovať sväté omše, aj keď bez účasti verejnosti, podľa zapísaných úmyslov veriacich, ku ktorým je možné duchovne sa pripojiť alebo ich sledovať prostredníctvom online prenosov,“ uviedol biskupský úrad.

 

Biskupstvo zároveň pripomenulo, že pre ostatné dekanáty a farnosti patriace do okresov Levice, Nové Zámky a Topoľčany platia zatiaľ doterajšie pravidlá.

Podľa nich sa počet účastníkov na verejných bohoslužbách znižuje na 25 percent kapacity miest na sedenie v chrámoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies