Eduard Heger varuje Európu: „V pomoci Ukrajine nemôžeme poľaviť."

NETKY.SK • 22 Júl 2022, 06:21 • 2 min
Eduard Heger varuje Európu: „V pomoci Ukrajine nemôžeme poľaviť."

BAD STAFFELSTEIN - Premiér Heger bol hosťom na letnom stretnutí poslancov Spolkového snemu z nemeckej Kresťansko-sociálnej únie.

slovakia

left justify in out

Eduard Heger vo štvrtok varoval svojich európskych partnerov pred prípadným poľavením v poskytovaní pomoci Ukrajine. Heger bol hosťom na letnom stretnutí poslancov Spolkového snemu z nemeckej Kresťansko-sociálnej únie (CSU) v bývalom benediktínskom kláštore Banz, ktorý v súčasnosti spadá pod bavorské mesto Bad Staffelstein. 


„V Európe si nemôžeme dovoliť ustať v poskytovaní pomoci Ukrajine... Musíme si uvedomiť, že Ukrajina je dôležitá pre celý európsky región," zdôraznil Heger.
 

Prečítajte si aj: Ukradnutý materiál zo Sliača sa vrátil, batérie systému PATRIOT sú strážené určite lepšie ako rodinný trezor, uviedol Naď

 

img

 

Podľa premiéra Hegera vedie ruský prezident Vladimir Putin hybridnú vojnu proti polovici Európy. „Musíme pochopiť tento konflikt, v ktorom sa nachádzame," vyzval slovenský premiér a dodal, že „jednota európskych štátov je to, čoho sa Putin najviac bojí."

 

Šéf poslaneckého klubu CSU Alexander Dobrindt na poslaneckom stretnutí kritizoval spolkovú vládu za príliš pomalé a nedostatočné dodávky zbraní Ukrajine. Zároveň sa vyslovil za vytvorenie modelu partnerstva Európskej únie s krajinami ako Ukrajina či Moldavsko, ktoré by bolo pod úrovňou plnoprávneho členstva.

 

img

 

„Pre tieto krajiny bude v blízkej budúcnosti veľmi ťažké splniť požiadavky plnoprávneho členstva," upozornil Dobrindt a vysvetlil, že osobitné partnerstvo by sa dalo dosiahnuť v kratšom čase. Takýto model by sa podľa neho mohol uplatniť aj pre Britániu po tom, čo v januári 2020 vystúpila z Európskej únie.

 

Mohlo by vás zaujímať aj: Eduard Heger: „Očista spoločnosti od mafie pod mojím vedením pokračuje."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies