VIDEO Priaznivci čínskeho prezidenta odpálili v centre Prahy ohňostroj

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 07:25 • 2 min
VIDEO Priaznivci čínskeho prezidenta odpálili v centre Prahy ohňostroj

PRAHA - V centre Prahy bol v utorok večer odpálený ohňostroj na počesť návštevy čínskeho prezidenta a najvyššieho predstaviteľa tamojšej komunistickej strany Si Ťin-pchinga. Zorganizovala ho Zmiešaná česko-čínska komora vzájomnej spolupráce a na príprave sa podieľalo aj čínske veľvyslanectvo.

slovakia

left justify in out

Čínsky prezident však svetelnú šou pravdepodobne nevidel; v danom čase sa totiž nachádzal na štátnom bankete na Pražskom hrade. Pre ohňostroj bola dočasne obmedzená doprava v okolí Národného divadla, na Moste légií a na Smetanovom nábreží, píše spravodajský webový portál Novinky.cz.


Približne sedemminútové predstavenie sledovali stovky ľudí, predovšetkým turisti. Pyrotechnici ohňostroj odpálili z pontónov na rieke Vltava. Šou sprevádzala hudba a čínsky spev, na rieke stála aj loď so zástupom svietiacich farebných figúr pripomínajúcich známu čínsku terakotovú armádu.

 

 

Návštevu čínskeho prezidenta však sprevádzajú i protesty ľudí, ktorým sa nepáči zbližovanie Česka s Čínskou ľudovou republikou, kde sa podľa kritikov tamojšieho režimu porušujú ľudské práva. Na nábrežie prišli tiež ľudia s tibetskými vlajkami a transparentom hlásajúcim "Sloboda je viac než peniaze".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies