VIDEO Prebudila sa: Sopka Etna opäť chrlí lávu

NETKY.SK • 28 Február 2017, 12:15 • 2 min
VIDEO Prebudila sa: Sopka Etna opäť chrlí lávu

RÍM - K novej erupcii došlo na sicílskej Etne. Najvyššia sopka Európy začala v pondelok večer chrliť lávu a na jej juhovýchodnom kráteri sa vytvoril lávový prúd, oznámil dnes taliansky Národný ústav geofyziky a vulkanológie (INGV).

slovakia

left justify in out

Nebezpečenstvo v tejto súvislosti však dosiaľ nehrozí; sopečný popol neovplyvnil ani leteckú dopravu na letisku v neďalekom meste Catania, uviedol hovorca ústavu. Aktivita Etny v poslednom čase vzrástla.

 

 

 

Na Etne opakovane nastávajú aj väčšie erupcie, patrí totiž k najaktívnejším sopkám sveta. Koncom mája sa v blízkom mestečku Taormina bude konať summit skupiny G7, na ktorom sa očakáva aj účasť prezidenta USA Donalda Trumpa.

 

Hovorca INGV zdôraznil, že v prípade, keby Etna v tom čase chrlila popol, jedným z opatrení by mohlo byť presmerovanie lietadiel na iné letiská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies