VIDEO Posledné dve zvieratá zo Zoo v Mósule, ktoré ako jediné prežili, prevezú do Jordánska

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 11:09 • 2 min
VIDEO Posledné dve zvieratá zo Zoo v Mósule, ktoré ako jediné prežili, prevezú do Jordánska

ARBÍL - Posledné dve chradnúce zvieratá z mósulskej zoologickej záhrady v Iraku - leva menom Simba a medvedicu nazývanú Lula - previezli letecky v pondelok do Jordánska, kde sa o nich postará charitatívna organizácia Four Paws International.

slovakia

left justify in out

Z vojnou zmietaného Mósulu sa ich podarilo zachrániť po mnohých administratívnych odkladoch. Zvieratá našiel v zúboženom stave vo februári egyptsko-rakúsky veterinár Amir Khalil počas inšpekcie súkromnej zoologickej záhrady vo východnej časti Mósulu, informoval dnes denník The Straits Times.

 

 

Iracké sily vlani v októbri spustili rozsiahlu operáciu zameranú na dobytie mesta z područia džihádistickej skupiny Islamský štát. Dokiaľ sa im v januári podarilo oslobodiť od extrémistov východnú časť Mósulu, strávili celé týždne pouličnými bojmi.

 

Keď inšpektori navštívili mósulskú zoo, zistili, že zo všetkých zvierat prežili iba zmienené dve zvieratá. "Išlo zrejme o našu najnáročnejšiu misiu," povedal Yavor Gechev z organizácie Four Paws International, ktorá podobné akcie uskutočnila aj v palestínskom pásme Gazy, Egypte či Líbyi. "Je to pre tieto zvieratá začiatok ich nového života. Odteraz už nebudú súčasťou vojny," povedal Khalil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies