VIDEO Pápež slúžil omšu v jazykoch mexických Indiánov

NETKY.SK • 15 Február 2016, 19:19 • 2 min
VIDEO Pápež slúžil omšu v jazykoch mexických Indiánov

SAN CRISTÓBAL DE LAS CASAS - Pápež František dnes počas svojej apoštolskej cesty do Mexika odsúdil spôsob, akým boli celé stáročia vykorisťovaní a vylučovaní zo spoločnosti mexickí Indiáni.

slovakia

left justify in out

Pápež zároveň vyzval svet, aby si z ich kultúry a hlbokého obdivu k matke prírode vzal ponaučenie, napísala agentúra AP.


Mexických Indiánov oslávil František symbolickou cestou do juhomexického štátu Chiapas, ktorý je centrom domorodej mexickej kultúry. Tam slúžil omšu v troch miestnych jazykoch, ktorých používanie v liturgii sám schválil.

 


Vo svojej homílii hovoril pápež o dvoch témach, ktorými sú obdiv ku kultúre pôvodných obyvateľov Ameriky a potreba ochrany jej životného prostredia.
"Už nemôžeme ďalej mlčať tvárou v tvár najväčšej environmentálnej kríze v dejinách sveta," povedal František a dodal, že v tomto smere sa máme čo učiť od pôvodných obyvateľov Ameriky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies