VIDEO Panika v Dallase: Snajpera, ktorý sa vyhrážal bombami, zabil robot

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 15:06 • 2 min
VIDEO Panika v Dallase: Snajpera, ktorý sa vyhrážal bombami, zabil robot

DALLAS - Hlavného podozrivého zo streľby na policajtov v Dallase, ktorý sa niekoľko hodín ukrýval v garáži, napokon zlikvidovali za pomoci výbušniny prinesenej robotom. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Polícia pristúpila k likvidácii ozbrojeného muža zabarikádovaného v garáži po prestrelke a neúspešných pokusoch o vyjednávanie. "Nevideli sme inú možnosť, než použiť nášho robota... a odpáliť výbušné zariadenie tam, kde sa nachádzal podozrivý. Iné alternatívy by vystavili policajtov vážnemu nebezpečenstvu," povedal veliteľ dallaskej polície David Brown.

 

Viaceré médiá predtým uviedli, že muža zastrelili policajti, resp. že sa zastrelil sám. David Brown však zdôraznil, že "podozrivý zomrel v dôsledku odpálenia bomby", ktorú na miesto dopravil policajný robot.

 

Podľa Browna podozrivý počas vyjednávania vyhlásil, že ho rozhnevali nedávne prípady zastrelenia černochov americkými policajtmi. Podľa vlastných slov chcel zabiť belochov, predovšetkým bielych policajtov. Zdôraznil tiež, že konal na vlastnú päsť a nebol v spojení so žiadnou skupinou, uviedol spravodajský server Daily Beast. Ďalší traja podozriví zo streľby v Dallase boli vzatí do väzby.

 

Niekoľko ostreľovačov zastrelilo v noci nadnes počas protestnej akcie v centre Dallasu piatich policajtov a siedmich zranili. Strelné zranenia utrpeli aj dvaja civilisti. Nikto zo zranených zrejme nie je v ohrození života, oznámil dallaský starosta Mike Rawlings, ktorého citovala agentúra AP.


Uvedený útočník bol jedným zo štyroch, ktorí zrejme koordinovane zaútočili na protestnej akcii na policajtov. Zvyšní traja sú vo väzbe a odmietajú s vyšetrovateľmi spolupracovať.

 

Protestnú akciu v Dallase vyvolali najnovšie zastrelenia dvoch černochov v meste St. Paul v štáte Minnesota a v meste Baton Rouge v Louisiane policajtmi.

 

Najmenej dvaja ostreľovači spustili vo štvrtok večer na proteste v texaskom Dallase streľbu na policajtov, piatich zabili a ďalších šesť zranili. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa mestskej polície Davida Browna.

 

Po útoku ostreľovačov na policajtov v americkom Dallase sú vo väzbe tri osoby vrátane jednej ženy, pričom štvrtý podozrivý sa dostal do prestrelky s políciou v miestnej parkovacej garáži, kde sa ukryl. Oznámil to veliteľ dallaskej polície David Brown.

 

Policajný šéf povedal reportérom, že snajperi policajtov "prepadli". 

 

 

Pátranie po ostreľovačovi prebiehalo v celom centre, policajti prehľadávali hotely, reštaurácie, bary, niektoré byty. Vládol tam chaos, nad hlavami prelietavali vrtuľníky a na rohoch ulíc stáli policajti s automatickými puškami.

 

Streľba v Dallase vypukla okolo 20.45 h miestneho času, keď sa ľudia zišli na proteste proti dvom najnovším prípadom policajtmi smrteľne postrelených Afroameričanov.

 

Policajt v štáte Minnesota stredu 6. júla smrteľne postrelil Philanda Castila, keď sedel v aute s partnerkou a dieťaťom. Žena nakrúcala mobilom situáciu tesne po streľbe a v reálnom čase prenášala zábery na Facebook.

 

Tvrdila, že policajt strieľal na Castila "bez jasného dôvodu", keď si muž vyťahoval z vrecka peňaženku s dokladmi, ako ho policajt žiadal. Video už videl obrovský počet ľudí.

 

 

V predchádzajúci deň v štáte Louisiana dvaja belošskí policajti pritlačili k chodníku Altona Sterlinga a v tejto polohe ho smrteľne postrelili. Aj tento policajný zásah bol zaznamenaný mobilom.

 

Pitva medzitým potvrdila, že Afroameričan Castile zomrel následkom mnohopočetných strelných poranených. Muž podľahol zraneniam o 21.17 h miestneho času v stredu 6. júla na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici Hennepin County Medical Centre v Minneapolise. Podrobnosti neboli v správe uvedené.

Ako spôsob smrti bolo uvedené zabitie.

 

Úrady tiež identifikovali dvoch policajtov, ktorí majú podiel na smrteľnom postrelení Castila. Ide o policajtov Jeronima Yaneza a Josepha Kausera, ktorí majú v danom okrsku odslúžené štyri roky.

 

Yanez pristúpil k autu zo strany vodiča a spustil paľbu a mnohokrát Castila zasiahol. Nikto iný nebol ranený.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies