VIDEO Núdzové pristátie lietadla zachytila policajná kamera!

NETKY.SK • 21 November 2017, 09:24 • 2 min
VIDEO Núdzové pristátie lietadla zachytila policajná kamera!

Pilot Marc Allen Benedict prežil v nedeľu rušné chvíle, keď po problémoch s motorom musel so svojím lietadlom núdzovo pristáť na pomerne rušnej ulici Keene Road vo floridskom meste Clearwater. Náhodou tam boli policajné autá, ktoré celý incident natočili na svoju kameru.

slovakia

left justify in out

Benedict vzlietol so svojím jednomotorovým lietadlom Rockwell Commander 112A okolo deviatej hodiny rannej z letiska  Clearwater Airpark. Spolu s ním bol na palube aj Gregory Guinee, píše server Novinky.cz. Obaja muži prileteli na letisko Zephyrhills Municipal Airport, kde pristáli, občerstvili sa a nabrali palivo na spiatočnú cestu. 

 

Počas nej pilot zistil, že s motorom nie je niečo v poriadku. Obával sa, že do cieľa by bezpečne nedorazili a preto hľadal nejaké vhodné miesto na núdzové pristátie. Našiel rovnú a dlhú ulicu Keene Road. Všimol si tiež, že sú tam dve policajné autá a dúfal, že keď uvidia pristávajúce lietadlo, pomôžu mu a dopravu zastavia. 

 

Počas pristávania Benedict zavadil o strom, lietadlo sa roztočilo a nakoniec skončilo na chodníku s rozbitým predkom. 

 

Prekvapení policajti okamžite uzavreli cestu a vyrazili mužom na pomoc. Našťastie, obaja muži vyviazli z nehody bez škrabnutia a zranený nebol ani nikto iný. "Povedal mi, že nebyť toho stromu, tak sa pristátie podarí," referoval Dan DiFrancisco, jeden z policajtov, ktorý pri nehode zasahoval. 

 

Príčinu núdzového pristátia a následnej havárie už vyšetrujú príslušné úrady.

 

 

Video: Pinellas County Sheriff´s Office

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies