VIDEO Novozélanďan vymyslel najzložitejší spôsob, ako si naservírovať koláč. Ale aspoň sa nasmejete

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 18:00 • 2 min
VIDEO Novozélanďan vymyslel najzložitejší spôsob, ako si naservírovať koláč. Ale aspoň sa nasmejete

NEW YORK - Pojmom Rube Goldbergov stroj sa označuje zložité zariadenie, ktoré komplikovaným spôsobom vykonáva primitívnu alebo žiadnu činnosť. Majstrom v konštruovaní takýchto strojov je Joseph Hirshcer, ktorý do svojho najnovšieho zariadenia na servírovanie koláča dokázal zapojiť aj živé batoľa.

slovakia

left justify in out

Svoj prvý stroj, automat na lízatká, vyrobil Joseph, keď mal 5 rokov. Na svoju vášeň si spomenul až vo svojih dvadsiatich dvoch rokoch, keď vyrobil stroj, ktorý zaberal celú obývačku a ktorého úlohou bolo jediné: rozbiť vajíčko, píše server Novinky.cz.

 

Nahrávku na Youtube zhliadli cez tri milióny ľudí, čo Hirschera povzbudilo, aby staval ďalšie a ďalšie, stále prapodivnejšie stroje. Jeho videá nezaprú v sebe silné prvky klauniády, mladý muž sa v nich rád štylizuje do úlohy šialeného vedca. 

 

Joseph Hirscher teraz žije v New Yorku, kde svoje stroje stavia pre filmy, televízie a festivaly po celom svete. Svoje vynálezy sa snaží stavať tak, aby boli čo najabsurdnejšie, presne v štýle muža, po ktorom sú pomenované.

 

 

Rube Goldberg bol newyorský karikaturista, ktorý rád kreslil absurdné stroje. Zložité stroje riešiace jednoduchý problém mali svoj význam. Goldberg sa tým vysmieval americkej posadnutosti technológiami.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies