Guardiola nebude nikdy trénerom týchto dvoch klubov

NETKY.SK • 7 Január 2020, 18:51 • 2 min
Guardiola nebude nikdy trénerom týchto dvoch klubov

BRATISLAVA - Španielsky tréner Guardiola je žiadaný v každom veľkom klube v Európe. Nie sa ani čomu diviť. Kluby ktoré viedol hrali vždy krásny futbal, no najmä mali to, čo požadovali všetci majitelia - mal aj s nimi výsledky.

slovakia

left justify in out

Doba sa mení 

Štyridsaťosemročný Španiel patrí medzi trénerskú smotánku. Preto si môže dovoliť aj tvrdenia typu, ktorý futbalový tím by trénovať určite nechcel. Podobne ako v iných športoch, už nie je v súčasnej dobe možné, aby hráč pôsobil celú svoju kariéru za jeden klub. Rovnako to platí aj pre trénerov, a je úplne jedno, či sa bavíme o futbale, hokeji alebo basketbale. Jednoducho to prestupová politika neumožňuje. Prestup sa o niekoľko rokov nemusí vyhnúť ani Messimu. 

 

img

 

Zásady španielskeho lodivoda

Guardiola je známy tým, že okrem prekopania stratégie každého mužstva, ktoré dlhodobo trénuje, si vybuduje s hráčmi aj priateľský vzťah. Presne z tohto dôvodu by odmietol angažmá v dvoch elitných kluboch, ktoré patria dlhodobo k európskej špičke. 

 

img

 

Tieto kluby určite nie 

V minulosti sa mu s FC Barcelonou podarilo vyhrať každý pohár. Odmietnutie Realu Madrid ako najväčšieho rivala je preto pochopiteľné. Rovnako tak to je aj s Manchestrom United. Súčasne totiž španielsky kouč pôsobí ako hlavný tréner jeho mestkého rivala City.  A to aj za predpokladu, že by nemal inú ponuku.

 

 

Radšej dovolenka ako nechcený klub 

Prechod k "červeným diablom" neprichádza preňho do úvahy. "Keď nebude o mňa záujem, budem na Maldivách," poznamenal Guardiola pred semifinálovým duelom Carabao Cupu (Ligový pohár) práve proti United a pridal aj ďalšie vysvetľujúce slová: "Keďže vediem City, nebudem trénovať United. To isté platí aj v prípade madridského Realu, nikdy si tam nesadnem na trénerskú lavičku."

 

img

 

Vernosť
Guardiola úplne jasne vyjadril vernosť katalánskemu veľkoklubu, svojmu bývalému zamestnávateľovi, ktorého najväčším rivalom je práve Real. "V žiadnom prípade," vyhlásil úspešný kouč, ktorý v minulosti viedol okrem FC Barcelona aj Bayern Mníchov. Ako profesionálny futbalista za "blaugranas" dokonca aj pôsobil.  

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies