VIDEO Najväčšie kryté klzisko na svete je v Paríži: Nachádza sa v priestoroch múzea

NETKY.SK • 21 December 2018, 16:54 • 2 min
VIDEO Najväčšie kryté klzisko na svete je v Paríži: Nachádza sa v priestoroch múzea

V elegantných priestoroch parížskeho výstavného pavilónu Grand Palais otvorili klzisko. Jeho tvorcovia tvrdia, že sa jedná o vôbec najväčšiu korčuliarsku plochu na svete, ktorá je situovaná vo vnútri budovy - ľad sa rozprestiera na celkovo 3000 metroch štvorcových. Klzisko sa v Grand Palais tento rok otvorilo už štvrtýkrát, píše agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V tomto roku ozdobila korčuliarsku plochu sedem metrov vysoká socha ľadového medveďa od Richarda Orlinskiho. "Každý rok meníme rozvrhnutie klziska a pridávame niečo nové. Tento rok nám Richard Orlinski, jeden zo svetovo najznámejších francúzskych umelcov, vytvoril monumentálnu sochu ľadového medveďa, ktorá je priamo uprostred ľadovej plochy," povedal agentúre Reuters Olivier Maurey zo spoločnosti Luderic Group.

 

Návštevníci si môžu korčule požičať aj priamo na mieste, k dispozícii je okolo 3000 párov korčúľ, vrátane tých detských. Najmenší návštevníci majú navyše aj svoj vlastný vyhradený priestor, kde sa môžu s rodičmi učiť korčuľovať.

 

"Toto miesto je neuveriteľné, tak magické. Korčuľovať pod týmto obrím skleneným stropom je zážitok," zveril sa miestny obyvateľ Vincent.

 

Večer začína diskotéka

 

"Je to tu pekné. Ale nemyslím si, že by to bolo najväčšie klzisko na svete, to je podľa mňa trochu prehnané. Namiesto ľadového medveďa by sa mi tu páčil skôr vianočný stromček. Aj tak si to tu moc užívam," zhodnotila korčuliarsku plochu turistka Natasha.

 

Priestor sa však nevyužíva len na korčuľovanie. Od deviatej hodiny večer sa plocha mení na tanečný parket a až do dvoch ráno hrajú pod sklenenou kupolou DJ-i.

 

Pavilón Grand Palais, kde sa ľadová plocha nachádza, bol postavený pri príležitosti svetovej výstavy v roku 1900. Monumentálna budova dnes slúži ako múzeum pre dočasné výstavy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies