VIDEO Mark Zuckerberg žije v budúcnosti, celý jeho dom ovláda umelá inteligencia

NETKY.SK • 21 December 2016, 16:00 • 2 min
VIDEO Mark Zuckerberg žije v budúcnosti, celý jeho dom ovláda umelá inteligencia

KALIFORNIA – Zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg svojim najnovším dielom potvrdil, že má viac peňazí ako ktokoľvek iný na tejto planéte, okrem Billa Gatesa, on je stále najbohatší.

slovakia

left justify in out

Zuckerberg si v dome nainštaloval osobného asistenta s umelou inteligenciu AI Jarvis, ktorý ovláda všetko v jeho dome. Nie lenže na jeho povel zapne alebo vypne spotrebiče ale monitoruje pohyb každej osoby. Ráno mu napríklad telefón povie, aké je počasie, a že jeho dcérka sa už zobudila. Keď bude väčšia asi z toho nadšená nebude.

 

"Najskôr som musel napísať kód pre pripojenie viacerých systémov, ktoré fungujú rôznymi jazykmi," vysvetľuje Zuckerberg. "Ďalej, väčšina spotrebičov nie je pripojená k internetu. Niektoré sa dajú ovládať pomocou diaľkového ovládača ale to často nestačí.“

 

Zuckerberg musel všetku elektroniku prepojiť a zosúladiť do univerzálneho jazyka a spoločného systému. Jeho domáci asistent Jarvis v podstate funguje ako „veľký brat,“ ktorý nie len že všetko vidí, ale aj plní požiadavky.

 

Vo videu možno vidieť krátku praktickú ukážku z jeho života: Keď sa jeho bábätko blíži ku schodom, Jarvis okamžite zvolá: Zastavte dievčatko, ide preč, rýchlo!

Keď chce Zuckerberg počúvať hudbu, nemusí vstávať ani mačkať žiadne gombíky. Prosto povie Jarvisovi: Pusti nám nejakú hudbu, ktorá sa páči nám všetkým. Tak isto to funguje pri televízii a iných elektronických prístrojoch.

 

Systém dokonca dokáže rozoznať a identifikovať ľudské tváre. Keď mu niekto zazvoní, Jarvis ho informuje, kto to je. Keď si zmyslí, že potrebuje tričko, iba rozkáže a tričko k nemu priletí zo skrine. Kto vie, raz bude takýto systém možno v každej domácnosti. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies