VIDEO Analytik o Katalánsku: V Madride sa museli zblázniť, keď strieľajú do ľudí!

NETKY.SK • 1 Október 2017, 14:42 • 2 min
VIDEO Analytik o Katalánsku: V Madride sa museli zblázniť, keď strieľajú do ľudí!

BARCELONA – V Katalánsku sa dnes aj napriek nesúhlasu ústrednej vlády v Madride začalo referendum o nezávislosti a odtrhnutí regiónu od zvyšku krajiny. Jednotlivé volebné komisie dokonca nocovali vo volebných miestnostiach, aby ochránili volebné lístky pred políciou, ktorá by ich skonfiškovala.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Policajné zložky počas skorého rána obkľúčili volebné miestnosti, čím chcú Kataláncom zablokovať vstup do volebných miestností. Španielska vláda tvrdí, že hlasovanie o nezávislosti regiónu a odtrhnutí sa od zbytku krajiny je protiústavne. Podarilo sa jej znefunkčniť systém, ktorý mal Kataláncom umožniť hlasovať elektronickou formou.

 

Jediný spôsob, ktorý umožňuje miestnym vyjadriť svoj názor, sú volebné miestnosti, ktoré sú v tejto chvíli prísne strážené policajnými zložkami z rôznych kútov Španielska. O 9:00 hodine ráno sa otvorilo 2315 volebných miestností, no mnohým sa doposiaľ nepodarilo dostať dnu. Situácia v Barcelone sa vyostruje a nezaobišla sa bez násilností. Čo je hlavným dôvodom, prečo sa chcú Katalánci odtrhnúť od zvyšku Španielska, ako hodnotí kroky španielskej vlády a čo bude nasledovať, sme sa opýtali politického analytika Eduarda Chmelára. Viac sa dozviete v priloženom videu.

 

 

Mohlo by vás zaujímať: VIDEO Katalánske referendum je na spadnutie, nervozita a tlak v regióne pomaly hustne

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies