VIDEO Koľko rokov má podľa vás najstarší pracujúci kaderník na svete? Tomuto neuveríte!

NETKY.SK • 12 December 2018, 11:11 • 2 min
VIDEO Koľko rokov má podľa vás najstarší pracujúci kaderník na svete? Tomuto neuveríte!

Niekto sa do dôchodku ponáhľa, iný oddych rázne odmieta. A práve to je prípad Ant­honyho Man­ci­nelliho, najstaršieho kaderníka na svete.

slovakia

left justify in out

Ant­hony je momentálne držiteľom Guinnesovho rekordu. Je totiž najstarším pracujúcim kaderníkom na svete. A právom. Tento chlapík má totiž neuveriteľnú 96-ročnú prax! Áno čítate dobre, 107-ročný starček sa na dôchodok zatiaľ nechystá.

 

Príbeh jeho vášne sa začal, keď mal len 11 rokov. V tom čase vôbec netúžil strihať vlasy, no potreboval finančne pomôcť svojej rodine, preto sa v miestnom kaderníctve opýtal, či by ho nezamestnali. A tak sa aj stalo. Chlapec sa tu zaučil a neskôr si ho majitelia nechali ako stabilného zamestnanca. Ant­hony tejto profesii prepadával stále viac a postupne zatúžil po vlastnom salóne.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Keď mal 19 rokov, otvoril si prvé kaderníctvo. Začínal s dvoma kreslami, no chýry o jeho šikovnosti sa rýchlo rozšírili a zákazníkov mu pribúdalo. Vo svojom meste a jeho okolí bol skrátka pojmom. Svoju prácu totiž miloval celým srdcom.

 

A to mu ostalo doposiaľ. Dnes pracuje v salóne v meste New Wind­sor v štáte New York. Momentálne je už skutočným pojmom, dokonca o ňom často hovoria ako o miestnej „atrakcii“. Na otázku, dokedy bude ešte pracovať s úsmevom odpovedá, že dovtedy, pokým mu to zdravie dovolí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies