Zákon o diaľničnej známke je nedokonalý, prezidentka SR ho vetovala

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 20:19 • 2 min
Zákon o diaľničnej známke je nedokonalý, prezidentka SR ho vetovala

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová vrátila Národnej rade SR na opätovné prerokovanie zákon o diaľničnej známke. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je nesplnenie podmienok pre skrátené legislatívne konanie. Cieľom novely zákona bolo predĺžiť lehotu na uloženie pokuty za neuhradenie diaľničnej známku zo 60 dní na dva roky.

 

"Zákon predpokladá pre skrátené legislatívne konanie existenciu mimoriadnych okolností, ktoré nie sú výsledkom obvyklého chodu udalostí, a teda nastali náhle, nečakane a nebolo možné sa na ne vopred pripraviť," komentoval Strižinec. 

 

img

 

Ďalej pokračoval, že toto kritérium podľa prezidentky splnené nebolo, keďže podľa verejných vyjadrení predkladateľa bola už v auguste minulého roka ohlásená potreba novelizácie tohto zákona.

Podľa prezidentky okolnosti teda neboli náhle a ani nečakané a predkladateľ zákona mal dostatok času predložiť danú novelu do riadneho legislatívneho procesu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies