VIDEO Kapela O.B.D. pokrstila album Stereo

NETKY.SK • 28 Október 2016, 13:11 • 2 min
VIDEO Kapela O.B.D. pokrstila album Stereo

BRATISLAVA - Slovenská kapela O.B.D. pokrstila vo štvrtok večer v bratislavskom Nu Spirite svoj piaty album O.B.D. Stereo. Novou štúdiovkou sa fanúšikom prihovárajú po desiatich rokoch.

slovakia

left justify in out

Album, ktorý prináša spolu jedenásť piesní, však reálne vznikal len štyri roky. Veľkou oporou pri jeho nahrávaní bolo pritom podľa slov lídra kapely Romana Gala Galvánka štúdio TC Lemons.

 

„Oni nám dali priestor, kam sme mohli prísť hocikedy, nahrávať si v noci, cez deň a bez stresu, čo sa s pravidlami v iných štúdiách nedá porovnať. Bolo to absolútne komfortné a aj preto je ten album, myslím si, že vyzretý. My sme sa na ňom zabávali, neboli sme pod stresom, takže dúfam, že sa všetkým bude páčiť,“ povedal Galvánek v rozhovore pre agentúru SITA.


Album hudobníci pokrstili medovinou z ruže. „Na platni sa nachádza aj pieseň Sonáta d-mol pre sláčikové trio, klavír a flautu, ktorú som urobil pre medzinárodnú výstavu ruží v Dolnej Krupej. A oni mi na znak vďaky darovali medovinu z lupeňov jednej z ruží. Je to absolútny unikát a práve ním som sa rozhodol album pokrstiť,“ vysvetlil Galo.


Novinku uviedol do života slovenský hudobník a skladateľ Peci Uherčík. „S Pecim spolupracujeme už dlhé roky, on nás má veľmi rád a ja si ho zas nesmierne vážim ako autora a gitaristu, ktorý má na konte veľa vážnych vecí. Nechodíme síce spolu na pivo, náš vzťah je čisto profesionálny, ale veľmi si ho vážim a chcel som aspoň takýmto spôsobom naňho trošku upozorniť. Je to pán,“ dodal Galvánek.


O.B.D. počas večera odohrali zhruba dvojhodinový koncert, na ktorom sa zúčastnili aj zakladajúci členovia kapely. Ako hudobný hosť sa v rámci programu predstavil aj hudobník Jozef Planý známy ako Edgar.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies