VIDEO Islamský štát a jeho odkaz do Belgicka

NETKY.SK • 24 Marec 2016, 18:51 • 2 min
VIDEO Islamský štát a jeho odkaz do Belgicka

KÁHIRA - Extrémistická skupina Islamský štát (IS) zverejnila dnes na sociálnych sieťach videozáznam, kde vyzýva svojich stúpencov na vyhlásenie víťazstva a džihádu po utorňajších bombových útokoch v Bruseli.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo zverejnenom videu IS štát upozorňuje, že Belgicko je súčasťou koalície bojujúcej proti militantom na Blízkom východe. Po boku bojovníkov skupiny IS sa cvičili tiež organizátori a páchatelia teroristických útokov v Paríži, pri ktorých vlani v novembri zahynulo 130 ľudí.

 

"Križiacke lietadlá vrátane belgických pokračujú v bombardovaní moslimov v Iraku a Levante vo dne i v noci," hovorí sa vo videu. "Každý moslim, ktorý dobre ovláda históriu islamu, vie, že svätá vojna proti neveriacim je neoddeliteľnou súčasťou islamu, a každý, kto číta históriu, to bude vedieť."

 

Islamský štát kontroluje rozľahlé časti Iraku a Sýrie, pôsobí tiež v Líbyi a na egyptskom Sinajskom polostrove.

 

Atentáty na bruselskom letisku Zaventem a na stanici metra Maelbeek si vyžiadali 31 obetí na životoch a vyše 300 zranených. K týmto incidentom sa prihlásili práve extrémisti z IS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies