Súd poslal do väzby aj štvrtého vyšetrovateľa NAKA Štefana Mašinu

NETKY.SK • 16 September 2021, 17:01 • 2 min
Súd poslal do väzby aj štvrtého vyšetrovateľa NAKA Štefana Mašinu

BRATISLAVA - Prokurátor Mašinu spolu s troma ďalšími vyšetrovateľmi obvinil zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

slovakia

left justify in out

Aj štvrtého obvineného vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Štefana Mašinu zobral sudca pre prípravné konanie Okresného súdu (OS) Bratislava III do väzby. Rozhodnutie nie je právoplatné. 

 

O sťažnostiach obvineného a prokurátora bude rozhodovať Krajský súd (KS) v Bratislave. TASR o tom informoval hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Súd vzal obvineného do kolúznej väzby, pričom neprijal písomný sľub obvineného. Vo väzbe tak napokon skončili všetci štyria vyšetrovatelia NAKA aj dočasne poverený riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Peter Scholtz. Dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby obvinili z pokračovacieho zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a zo zločinu marenia spravodlivosti.

 

Súvisiaci článok: Súd rozhodoval o väzbe zadržaných vyšetrovateľov do neskorej noci!

 

Bratislavský súd rozhodol o väzbe Milana Sabotu, Jána Čurillu a Pavla Ďurka. Návrh na väzobné stíhanie štyroch vyšetrovateľov NAKA aj Scholtza podal na Okresný súd Bratislava III prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava v stredu (15. septembra). 

 

Štyroch obvinených vyšetrovateľ obvinil a zadržal v rámci pondelkovej akcie Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. Dvojicu príslušníkov NAKA Čurillu a Ďurka obvinili v pondelok aj v trestnej veci takzvaného ovplyvňovania pravdivosti výpovedí svedkov.

 

Mohlo by vás zaujímať: Súd by mal rozhodnúť o stíhaní zadržaných vyšetrovateľov NAKA už dnes!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies