Vyšetrovateľ žiada väzbu pre štyroch obvinených z akcie Agentúra

NETKY.SK • 20 Január 2022, 09:00 • 2 min
Vyšetrovateľ žiada väzbu pre štyroch obvinených z akcie Agentúra

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) žiada prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o podanie návrhu na väzobné stíhanie štyroch obvinených z utorkovej akcie Agentúra.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru. O tom, či bude väzobný návrh podaný na súd, rozhodne prokurátor ÚŠP. „Vyšetrovateľ NAKA dal podnet prokurátorovi na štyri zadržané osoby na ich väzobné stíhanie," povedala Dobiášová.

 

V rámci policajnej akcie obvinili 12 osôb pre 11 skutkov. Obvinenia sa týkajú zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčnej trestnej činnosti a trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa.

 

Štyri obvinené osoby boli zadržané. Polícia ďalej informovala, že obvinení pôsobili v rôznych štátnych inštitúciách.

 

NAKA tak odhalila ďalšiu zločineckú skupinu. Patrí do nej bývalý inšpektor práce v Nitre Róbert Bulla ale aj ľudia z úradu daňových kriminalistov. Obvinenie do zbierky pribudlo aj Františkovi Dorovi mladšiemu, synovi bývalého starostu obce Dolný Chotár.

 

Medzi zadržanými je údajne podľa portálu aktuality.sk aj bývalý funkcionár daňových kriminalistov Martin Zmeko, Bernard Slobodník či Vladimír Bisták.

 

Prečítajte si: NAKA dnes rozbehla veľkú akciu! Figurujú v nej známe mená

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies