Chybou rasizmu sú funkcionári na najvyšších miestach, myslí si Kompany

NETKY.SK • 5 September 2019, 16:52 • 2 min
Chybou rasizmu sú funkcionári na najvyšších miestach, myslí si Kompany

BRUSEL - Dlhoročná veľká opora a bývalý kapitán "Citizens" Vincent Kompany sa vyjadril, že rasizmus, ktorý je vo futbale naďalej citeľný, nie je vina fanúšikov, ale futbalových funkcionárov.

slovakia

left justify in out

Kompany takto reagoval po tom, ako sa stal jeho krajan Romelu Lukaku terčom nedávnych urážok v talianskej Serii A. "Romelu sa stal obeťou niečoho, čo je nechutné nielen vo futbale, ale v spoločnosti všeobecne," povedal v rozhovore pre Sky Sports. "Skutočným problémom je, že ak sa pozriete na výbory UEFA, FIFA, talianskej, či anglickej ligy, nie je tam žiadna rôznorodosť. 

 

 

Gól Romela Lukaku totiž rozhodol o triumfe Interu Miláno nad Cagliari 2:1. Predtým, ako šiel Belgičan kopnúť penaltu, diváci naňho z tribún kričali hanlivé slová a prirovnávali ho k opici. 

 

 

Nikto z nich nemôže rozumieť tomu, čím si Romelu prešiel. Ak na rozhodujúcich miestach nebudú rôznorodí ľudia, ako môžu udeliť správne sankcie," dodal aktuálny hrajúci tréner Anderlechtu Brusel. Podobnou situáciou si v Taliansku pred niekoľkými rokmi prešiel aj Mario Balotelli. Zo strany fanúšikov to bolo až nepochopiteľné, kedže sa jednalo o reprezentanta "azúrovej squadry".  

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona