VIDEO Facebook si postaví vlastné mesto: Fungovať bude už v roku 2021

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 11:14 • 2 min
VIDEO Facebook si postaví vlastné mesto: Fungovať bude už v roku 2021

Spoločnosť Facebook začne so stavbou mesta v sanfranciskom Menlo Parku, kde sídli.

slovakia

left justify in out

Facebook vznikol v roku 2004 ako projekt Marka Zuckenberga a jeho kolegov a závratnou rýchlosťou sa zmenil na celosvetovú komunikačnú sieť.

 

Čistý zisk Facebooku momentálne vzrástol o 71 % na 3,9 miliardy dolárov. Príjmy spoločnosti sa tak medziročne zvýšili o 45 % na 9,3 miliardy. Môže za to najmä silný rast príjmov z reklamy prostredníctvom mobilných zariadení.

Firma ku koncu júna evidovala viac ako dve miliardy užívateľov, ktorí sa pripájajú každý mesiac.

 

V začiatkoch svojho fungovania zamestnával Facebook približne 150 ľudí, dnes ich počet vzrástol na viac ako 22-tisíc! Z tohto dôvodu sa rozhodli v sanfranciskom Menlo Parku, ktorý je sídlom spoločnosti, vybudovať mesto. Okrem kancelárskych priestorov tu nájdeme byty, zábavné parky, obchody, hotel či lekáreň.

 

Ako Facebook uvádza, projekt by mal byť zrealizovaný do roku 2021. Zároveň vyhlásili, že 15 percent z celkovo 1500 bytových jednotiek, ktoré chcú vystavať, ponúknu do predaja za cenu výrazne nižšiu, než je tá trhová. Pri ich kúpe budú mať, samozrejme, prednosť zamestnanci, čím im firma zjednoduší dochádzanie do práce.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies