VIDEO Explózia v centre Istanbulu: Po samovražednom útoku hlásia päť mŕtvych a 20 zranených!

NETKY.SK • 19 Marec 2016, 13:57 • 2 min
VIDEO Explózia v centre Istanbulu: Po samovražednom útoku hlásia päť mŕtvych a 20 zranených!

ISTANBUL - Na päť mŕtvych a dvadsať zranených stúpol počet obetí samovražedného bombového útoku, ku ktorému došlo dnes na rušnej obchodnej ulici v centre Istanbulu.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajskej televízie CNN Türk k výbuchu došlo na rušnej Triede nezávislosti (Istiklal Caddesi) v blízkosti Taksimského námestia. Ulica Istiklal je obľúbenou obchodnou tepnou v samom centre mesta, kde sa pohybuje aj veľké množstvo turistov.  Medzi mŕtvymi je aj útočník. Informovala o tom agentúra AP.

 

Guvernér Istanbulu Vasip Šahin uviedol, že samovražedný útočník sa odpálil pred vládnou budovou na Triede nezávislosti (Istiklal Caddesi), kde sa nachádza množstvo obchodov, kaviarní a sídel zahraničných konzulátov.

 

"Bol to naozaj mohutný výbuch. Na miesto incidentu prišla polícia a celú oblasť uzavrela," uviedol Sýrčan pracujúci v miestnom mäsiarstve, ktorý bol svedkom výbuchu.

 

Podľa agentúry Dogan medzi 20 zranenými, z ktorých traja sú vo vážnom stave, sú najmenej štyria izraelskí občania.

 

V súvislosti s dnešným útokom v Istanbule vyzvalo nemecké ministerstvo zahraničných vecí svojich občanov, ktorí sú v Turecku, aby vo veľkých mestách podľa možnosti nevychádzali z hotelov a boli ostražití.

 

Ak sa vám video neprehrá, kliknite TU!

 

 

Podľa tureckých médií sa na mieste okamžite zišli sanitky a polícia. Pracovníčka českého generálneho konzulátu v Istanbule ČTK povedala, že úrad zatiaľ nemá k výbuchu žiadne bližšie informácie a iné informácie zisťuje. Sídlo konzulátu je od ulice Istiklal vzdialené asi dva kilometre, jeho zamestnanci ale explóziu nepočuli. Teraz však registrujú sirény sanitiek a zvuk vrtuľníkov, ktoré nad mesto vzlietli.

 

Turecko zažilo v posledných mesiacoch sériu teroristických útokov. Dnešný útok prišiel v čase, keď sa Turecko spamätáva zo šoku po mohutnom bombovom útoku, pri ktorom v metropole Ankara zahynulo minulý týždeň 37 ľudí. K činu sa prihlásila skupina Sokoli oslobodenia Kurdistanu (TAK). 

 

 

Pri podobnom útoku zahynulo v Ankare vo februári 30 ľudí a januárový útok v Istanbule si vyžiadal životy 12 turistov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies