VIDEO Dráma vo Francúzsku: Vyše 3-tisíc dovolenárov museli evakuovať z kempingov pre lesné požiare

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 10:55 • 2 min
VIDEO Dráma vo Francúzsku: Vyše 3-tisíc dovolenárov museli evakuovať z kempingov pre lesné požiare

PARÍŽ - Viac ako 3000 dovolenkárov museli v stredu evakuovať v južnom Francúzsku v dôsledku lesných požiarov, ktoré rozdúchaval silný vietor. V priamom ohrození sa ocitli štyri kempingy v oblasti mesta Perpignan, ktoré vyhľadávajú najmä turisti z Francúzska, Nemecka, Veľkej Británie a Belgicka, informoval dnes denník Le Figaro.

slovakia

left justify in out

V stredu popoludní havarovalo neďaleko mesta Torreilles auto vezúce na zásah dobrovoľných hasičov. Jeden z nich pri nehode zahynul, troch previezli do nemocnice. Príčiny nehody sa vyšetrujú.

 

 

Požiare vyčíňali aj na iných miestach južného Francúzska. Severozápadne od mesta Narbonne pohltili plamene 200 hektárov borovicového lesa. Ďalší požiar sa rozhorel neďaleko mesta Marseille, pričom dnes ráno zaberal plochu 150 hektárov. Na boj s týmito dvoma požiarmi bolo nasadených 400 hasičov a 160 kusov techniky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies